5–11-vuotiaiden koronarokotus tapahtuu neuvola rokotuspisteellä keskussairaalan Perhetalossa.

Essoten alueella aloitetaan ensi viikolla koronarokotusten antaminen myös 5–11-vuotiaille sairautensa tai tilansa vuoksi riskiryhmiin kuuluville henkilöille. Ajanvaraus toimii netissä ja ensimmäiset rokotusajat on avattu sunnuntaille 19. joulukuuta.

– Nyt alkuvaiheessa tämän ikäryhmän rokotukset tapahtuvat vain Mikkelin neuvolassa, eli keskussairaalan Perhetalolla. Rokotuspiste ei siis ole sairaalan pääaulassa, kuten muilla kohderyhmillä. Pyrimme palvelemaan myös iltaisin ja viikonloppuisin, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

5–11-vuotiaat saavat Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta 10 mikrogramman annoksina. Annos on pienempi kuin 12 vuotta täyttäneiden Comirnaty-rokotteen annos.

Tässä ikäryhmässä rokotetaan ainoastaan riskiryhmiin kuuluvia:

 • ylipaino, lasten painoindeksi (ISO-BMI) yli 30
 • elinsiirto tai kantasolusiirto
 • voimakas immunosuppressiivinen eli puolustuskykyä heikentävä hoito
 • synnynnäinen tai sairaudesta johtuva immuunipuutos
 • krooniset keuhkosairaudet
 • sydänsairaudet
 • krooninen munuaissairaus
 • vaikea krooninen maksasairaus
 • neurologinen sairaus, johon liittyy hengitysvaje ja/tai lisääntynyt infektioherkkyys
 • Downin oireyhtymä
 • tyypin 1 ja 2 diabetes
 • astma, joka vaatii päivittäistä lääkitystä

Tarkemmat kuvaukset riskiryhmistä löytyvät THL:n nettisivuilta.

Ajanvaraus painottuu nettiin

Kolmatta koronarokoteannosta annetaan Etelä-Savossa jo kaikille 18 vuotta täyttäneille, jos edellisestä annoksesta on kulunut vähintään viisi kuukautta. Vuonna 1942 ja sitä ennen syntyneet voivat saapua kolmannelle rokotteelle ilman ajanvarausta rokotuspisteiden aukioloaikojen mukaan. Muiden tulee varata aika kolmannelle rokotteelle. Ajanvaraus painottuu nettiin.

– Joudumme valitettavasti supistamaan rokotuspuhelimemme palveluaikaa, jotta saamme kaikki henkilöresurssimme rokotuksia toteuttamaan. Rokotuspuhelin palvelee ensi maanantaista alkaen arkisin vain klo 14-15, Hans Gärdström kertoo.

Rokotuspuhelimen numero on 040 3599 781.

Rokotusaikoja on tulossa nettiajanvaraukseen saataville päivittäin, kun rokotuskapasiteettia varmistuu. 1. ja 2. annosta voi edelleen tulla hakemaan ilman ajanvarausta rokotuspisteiden aukioloaikojen puitteissa.

– Olemme järjestelemässä Tapanin tansseille hyvää vaihtoehtoa. 26.12. järjestämme Mikkelin keskussairaalalla ison rokotustapahtuman. Toivottavasti voimme pian myös laajentaa kolmosrokotteen walk in -periaatetta eri rokotuspisteissämme, Gärdström suunnittelee.

Myös Essoten suun terveydenhuollossa on mahdollista saada koronarokote muun käynnin yhteydessä.

Influenssarokotukset ovat Essoten alueella nyt päättyneet. Niitä jaettiin syksyn aikana noin 22 tuhatta. Muiden vastaanottokäyntien yhteydessä influenssarokotteen voi vielä saada.

Koronarokotusten ajanvaraus: www.essote.fi/koronarokotus/

Rokotuspisteiden Walk in -aukioloaikoja:

Mikkeli, keskussairaala
Arkisin ma-pe klo 8.00–15.00

Juvan hyvinvointikeskus
Keskiviikkoisin klo 8.30–11.00 ja 12.30–14.30

Mäntyharjun hyvinvointikeskus
Tiistaisin klo 13.00–15.30

Suomenniemi, Metsätähti
Keskiviikko 7.2. klo 12.00–16.00