Äidinmaitokeskuksen dieettikokki Riitta Tuominen ja pakastin täynnä luovutettua äidinmaitoa purkeissa
Äidinmaitokeskuksen pakastimissa säilytetään pastöroitua äidinmaitoa sairaalan tarpeisiin. Dieettikokki Riitta Tuomisella on pakastin lähes täynnä.

Täysimetys on parasta ravintoa vauvalle, mutta aina se ei onnistu. Silloin tarvitaan äidinmaitoa. Essoten Äidinmaitokeskus Mikkelin Perhetalossa toimii vapaaehtoisten äidinmaidon luovuttajien turvin.

Äidinmaitokeskuksessa luovuttajien tuoman äidinmaidon bakteeripitoisuus testataan, maito pastöroidaan ja pakastetaan odottamaan vastasyntyneiden osaston tarpeita, jotka ovat hyvin vaihtelevia. Välillä maidontarve on suuri.

Sairaalan äidinmaidontarve voidaan turvata vain niiden imettävien äitien avulla, jotka haluavat luovuttaa ylimääräisen maidon. Äidinmaito on pienen vauvan paras ja luonnollisin ravinto hänen ensimmäisinä elinkuukausinaan. Keskosten ja eräiden sairauksien hoidossa äidinmaito on lähes välttämätöntä.

Sähköinen rintapumppu, termosalkkuja ja äidinmaitopulloja
Luovuttajat saavat Äidinmaitokeskuksesta lainaksi sähköisen rintapumpun, termosalkkuja ja äidinmaitopulloja.

Haluatko sinä äidinmaidon luovuttajaksi?

Vapaaehtoiseksi luovuttajaksi ovat tervetulleita kaikki imettävät äidit, jotka ovat terveitä, eivät tupakoi, eivätkä käytä lääkkeitä, alkoholia tai huumausaineita.

Äidinmaitokeskus ohjeistaa luovuttajat turvallisen maidon luovutuksen toimintatavoilla ja lainaa luovuttajalle sähkökäyttöisen rintapumpun, välineet ja kuljetustarvikkeet.

Vastaanotetusta hyvälaatuisesta äidinmaidosta Äidinmaitokeskus maksaa luovuttajalle 20 euroa kilolta.

Lue lisää Äidinmaitokeskuksesta ja ota yhteyttä, mikäli haluat äidinmaidon luovuttajaksi:

Äidinmaitokeskuksen hoitaja
Puh: 044 3512 609
Avoinna ma-la 8-14