Ajanvaraukset

Voit varata, siirtää tai perua aikoja alla olevan taulukon mukaisesti osassa yksiköitämme. Huomaathan, että voit perua vain niitä aikoja, jotka olet itse sähköisesti varannut. Ajanvarauspalvelusta näet myös kaikki ajanvarauksesi Essoten yksiköihin.

Älä tule vastaanotolle flunssaisena. Hengitystieoireisten (flunssa, nuhakuume, kurkkukipu, yskä) tulee aina soittaa ensin Päivystysapuun 116 117.

Ajanvarauspalvelussa voit asioida myös toisen henkilön puolesta. Tällä hetkellä voit asioida alle 10-vuotiaan alaikäisen puolesta sekä täysi-ikäisen puolesta, mikäli hän on antanut sähköisen valtuuden terveydenhuollon asioiden hoitoon. Palvelussa asioit omilla tunnuksillasi ja valitset puolesta-asioitavan henkilön asioinnin kohteeksi. Puolesta-asiointioikeus tarkistetaan automaattisesti väestötietojärjestelmästä.

 

Käytettävissä olevat Ajanvarauspalvelut

 

Palvelu

Yksiköt

Ketä koskee

Astmahoitajan vastaanotto Mikkeli Vuosikontrolli, jos sinulla on astma tai keuhkoahtaumatauti.
Diabeteshoitajan vastaanotto
Tee riskitesti: www.stopdia.fi
Haukivuori, Hirvensalmi, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Puumala ja Ristiina Aikuiset, joilla on suuri riski sairastua diabetekseen, vasta todettu diabetes, tarve diabeteskontrolliin tai diabeteslääke ohjaukseen.
Ekaluokkalaisen terveystarkastus Essoten alueen alakoulut Essoten alueen ensimmäisen luokan aloittavat oppilaat
Farmaseutin vastaanotto Mikkeli Voit varata ajan farmaseutin vastaanotolle, mikäli tarvitset neuvontaa/ohjeita lääkkeiden asianmukaiseen käyttöön, haluat päivittää lääkitystietosi ajan tasalle, luoda ajantasaisen lääkityslistan yhdessä farmaseutin kanssa tai haluat, että sinulle tehdään lääkehoidon arviointi. Vastaanotto tapahtuu toistaiseksi Mikkelin keskussairaalalla.

Halutessasi voit myös soittaa farmaseutille
044 351 2298 (ma-to 9-15)

Hoitajan oirevastaanotto
Älä tule vastaanotolle flunssaisena. Hengitystieoireisten (flunssa, nuhakuume, kurkkukipu, yskä) tulee aina soittaa ensin Päivystysapuun 116 117.
Haukivuori, Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Puumala, Ristiina Varaa aika OIREvastaanotolle kiireettömissä asioissa. Vastaanotto on tarkoitettu yhden asian selvittelyyn, hoitoon tai hoidon aloitukseen.
Korvahuuhtelu (tukkoiset korvat) Mikkeli
Kuulotutkimus Mikkeli Varaa aika kuulontutkimukseen, jos terveydenhuollon ammattilainen on suositellut kuulontutkimusta tai koet kuulosi heikentyneen.
Lastenvalvojat Mikkeli ja etävastaanotto Varaa aika isyyden selvittämiseen, lapsen elatusavun turvaamiseen tai lapsen huollon ja tapaamisoikeuden turvaamiseen.
Ompeleiden tai hakasten poisto

 

Mikkeli Varaa aika ompeleiden tai hakasten poistoon.
Osteoporoosivastaanotto

 

Mikkeli Varaa aika luustohoitajan vastaanotolle.
Reumahoitajan vastaanotto

 

Mikkeli Varaa aika reumahoitajan seurantakäynnille.
Sydänsairauksien vastaanotto (mm. verenpaine- ja kolesteroliseuranta, tablettihoitoinen diabetes)

 

Mikkeli Varaa aika sairautesi seurantakäyntiä varten. Ennen vastaanottoa käy tarvittavissa verikokeissa ja tee sovitut seurantamittaukset.
Rokotusvastaanotto
(toistaiseksi pois käytöstä)
 Mikkeli Voit varata ajan hoitajalle matkailijoiden rokotuksille tai aikuisten kansallisen rokotusohjelman rokotuksille.
Säännöllinen pistoshoito

 

Mikkeli Varaa aika toistuvaan pistoshoitoon. Ota pistettävä lääke mukaasi.
Suun terveydenhuolto Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Puumala, Ristiina Alle 1-vuotiaat lapset.

Lapsen ensimmäinen käynti suun terveydenhuollossa

Suun terveydenhuolto Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Puumala, Ristiina 3- ja 5-vuotiaat lapset.
Suun terveydenhuolto / Suuhygienisti Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Puumala, Ristiina Yli 18 -vuotiaat, jotka ovat jo aiemmin käyneet suun terveydenhuollossa
Työkyvyn koordinaattori Kaikki Essoten kunnat Varaa soittoaika, jos yksittäisistä palveluista ei ole löytynyt ratkaisua työllistymisesi edistämiseksi.
Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Puumala, Ristiina Voit varata ajan terveydenhoitajan vastaanotolle ehkäisyn suunnitteluun, aloitukseen, kontrolliin tai vaihtoon liittyvissä asioissa.
Varhaisraskauden ultraääniseulonta Äitiys- ja sikiöseulontavastaanotto/Mikkelin keskussairaala Varhaisraskauden ultraääniseulontaan tulevat.
Joukkotarkastukset

Ajanvarauksen siirto tai peruminen.

Mikkeli, Mäntyharju, Juva, Kangasniemi, Pertunmaa Kohdunkaulan irtosolututkimuksen (PAPA) määräaikaistarkastukset. Neuvola on lähettänyt ajanvarauksen.
Terveyssosiaalityö Haukivuori, Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Puumala, Ristiina Voit varata ajan terveyssosiaalityöhön, jos on kysyttävää sairastamiseen ja vammautumiseen liittyvästä sosiaaliturvasta ja -palveluista.