Markkinaoikeus on 10.9.2018 antamallaan päätöksellä myöntänyt Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ja sen yhteistyökumppaneiden asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinnalle luvan jatkaa kilpailutusprosessia. Essote, Sosteri ja Pieksämäen kaupunki hankkivat järjestelmää yhdessä Keski-Suomen kanssa.

Markkinaoikeuteen asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinnasta valituksen tehnyt yritys on vetäytynyt oikeuskäsittelystä, joten markkinaoikeuden ratkaisun mukaan valituksen käsittely jää markkinaoikeudessa sillensä.

– Viivytys markkinaoikeudessa oli ikävä yllätys, mutta hankintaprosessi lähtee nyt todenteolla liikkeelle. Ohjelmiston käyttöönottovaihe alkaa aikaisintaan syksyllä 2019, jos asiat etenevät suunnitellusti. Asiakkaille tämän pitäisi näkyä tulevina vuosina parantuneina palveluina, digitalisaation kehittymisenä ja sujuvimpina hoitopolkuina, sanoo Essoten puolella hankinnasta vastaava Santeri Seppälä.

Asiakas- ja potilastietojärjestelmän kilpailutus jatkuu kolmannella neuvottelukierroksella ja tuotevertailulla. Kilpailutuksessa ovat mukana Cerner Ireland Limited, Epic Systems Corporation ja Tieto Finland Oy.

– Tämä oli koko hankkeen kannalta hieno asia, koska nyt pääsemme jatkamaan hankintaprosessia. Näin voimme tehdä hankintapäätöksen toivon mukaan alkuvuodesta 2019, kommentoi Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen.

Valituksen taustaa

Hankintamenettely ja neuvottelut keskeytettiin väliaikaisesti markkinaoikeuden 16.4.2018 tekemällä päätöksellä, joka perustui hankinnasta tehdyn välipäätöksen perusteluun. Markkinaoikeus kielsi valittajan oikeussuojaan vedoten hankintamenettelyn jatkamisen kolmen jatkoon päässeen yrityksen kanssa toistaiseksi ennen kuin markkinaoikeus antaa asiasta varsinaisen ratkaisun. Nyt ratkaisu on annettu ja kilpailutusprosessi voi jatkua.

KSSHP hankkii asiakas- ja potilastietojärjestelmän yhteistyössä Etelä-Savon maakunnan (Essote, Sosteri, Pieksämäki) ja Vaasan sairaanhoitopiirin kanssa. Hankintaprosessista vastaa KL-Kuntahankinnat Oy.

Lisätietoja

Juha Kinnunen
johtaja
Keski-Suomen sairaanhoitopiiri
040 567 5415
juha.kinnunen [at] ksshp.fi

Raili Hilakari
toimitusjohtaja
KL-Kuntahankinnat Oy
raili.hilakari [at] kuntahankinnat.fi