Tullessasi sairaalaan ilmoittaudu kutsukirjeen ohjeen mukaisesti. Ajanvarauksesta lähetettyyn kutsukirjeeseen ja mukana tulleisiin ohjeisiin on hyvä tutustua ennen sairaalaan tuloa.

Ilmoittautuessasi varaa mukaan:

 • sairausvakuutuskortti
 • kutsukirje
 1. Ajanvarauspoliklinikoille ilmoittautuminen tapahtuu itsenäisesti ilmoittautumispäätteillä sairausvakuutuskortin (Kela-kortti), henkilökortin tai ajokortin viivakoodin avulla.

Ilmoittautumispäätteet sijaitsevat sairaalan pääaulassa, lastentautien poliklinikan aulassa (ns. vanhan puolen aula), hoitokeskuksessa sekä silmätautien yksikössä.

Katso ohjevideo itsenäisestä ilmoittautumisesta tästä

Potilaan ilmoittautuessa tarkistetaan henkilötiedot, osoite ja puhelinnumero, läheisen yhteystiedot ja käyntiin liittyvät tiedot. Jos sairaalamaksunne maksaa joku muu taho (esim. vakuutusyhtiö), tästä on hyvä mainita ilmoittautumisen yhteydessä.

 1. Vuodeosastolle tulevat ilmoittautuvat suoraan kutsussa mainitulle osastolle

Vuodeosastoille ilmoittautuneiden potilaiden nimet ilmoitetaan neuvontaan ja puhelinkeskukseen vierailuja ja tiedusteluja varten. Mikäli ette halua kenenkään tietävän sairaalassa olostanne, pyydämme ilmoittamaan siitä sairaalaan tullessanne. Silloin nimenne jää pois neuvonnan ja puhelinvaihteen potilasluettelosta.

 1. Leikkaukseen kotoa tulevat ilmoittautuvat leikkausyksikössä

 Palvelut keskussairaalan pääaulassa

Mikkelin keskussairaalan pääsisäänkäynti sijaitsee Porrassalmenkadulla.

Sairaalan pääaulassa sijaitsee asiakaspalvelupiste, joka on avoinna arkisin klo 7.00 – 16.00.

Neuvontapiste palvelee muassa seuraavissa asioissa:

 • yleinen neuvonta
 • potilaiden osastokyselyt
 • apuvälineiden palautus
 • (isot apuvälineet pyydetään mahdollisuuksien mukaan palauttamaan Apuvälineyksikköön, Yrittäjänkatu 20, Mikkeli)
 • kuulokojeiden huoltoon välittäminen
 • potilasmaksuasiat

Taksin tilausta varten on pääaulassa maksuton puhelin asiakkaiden käyttöön.

Sairaalassa ollessanne voitte säilyttää vuodeosastolla omia vaatteitanne lukollisessa kaapissa. Muille sairaalan asiakkaille ei ole lukollisia kaappeja käytettävissä.

Postilaatikko sijaitsee sairaalan pääaulassa ja se tyhjennetään arkisin klo 15. Pankkiautomaattia sairaala-alueella ei ole.

Omaisilla on mahdollisuus ruokailla sairaalan henkilöstöravintolassa. Ruokailu on maksullista ja maksu tapahtuu ruokalan kassalle.

Kukkamyyntiä sairaalassa ei ole. Vuodeosastoille ei suositella vietäväksi kukkia.

Yleinen potilas- ja asiakasneuvonta sekä asiakirjapyynnöt

Potilas- ja omaisopastus hoidetaan osana pääaulan neuvontapisteen toimintaa.  Asioidessaan henkilökohtaisesti neuvontapisteessä potilas saa asiakirja-asioissa tarvitsemansa ohjauksen. Puhelimitse potilaiden yhteydenotot asiakirja-asioissa Mikkelin keskussairaalan puhelinvaihteeseen p. 015 3511.

Apuvälineet

Potilas tai hänen läheisensä voivat palauttaa sairaalasta lainaksi saamansa apuvälineet pääaulan neuvontapisteeseen, josta ne toimitetaan eteenpäin apuvälineyksikköön. Isommat apuvälineet (mm. pyörätuolit) pyydetään mahdollisuuksien mukaan palauttamaan Apuvälineyksikköön, Yrittäjänkatu 20, Mikkeli. Neuvontapiste vastaanottaa myös tarvittaessa potilaiden lainaksi saamat rikkoutuneet kuulolaitteet ja toimittaa ne audiologian poliklinikalle korjausta varten.

Löytötavarat

Kadonneita tavaroita kannattaa tiedustella niistä hoitopisteistä, joissa on asioinut sairaalassa. Kysymyksiä sairaalamaksuista Sairaalamaksuja koskeviin kysymyksiin vastataan pääaulan neuvontapisteessä aukioloaikana tai puhelimitse katso yhteystiedot tästä