Essote elintapaohjaus - Uni, ravitsemus,, liikunta

Mitä ja kenelle?

Elintapaohjaustoiminnan keskiössä on liikunnan määrän ja laadun lisääminen, terveellinen ravitsemus sekä unen lääkkeetön hoito.

Elintapaohjaus on tarkoitettu erityisesti 18–65-vuotiaille tyypin 2 diabeteksen riskitason asiakkaille ja kun BMI (painoindeksi) on 30 tai enemmän. Tee diabetes riskitesti ja tarkista oma painoindeksi.

Jokaiselle asiakkaalle laaditaan oma henkilökohtainen suunnitelma ja ohjelma, jota tuetaan. Ohjaus on henkilökohtaista, prosessimaista neuvontaa ja tukea kohti parempaa ja terveellisempää elämää. Elintapaohjaukseen osallistutaan vapaaehtoisesti ja omalla vastuulla. Elintapaohjaus kestää vähintään 6 kk tai 12 kk, tarvittaessa pitempään.

Huom!
Essoten elintapaohjaus ei ole PT-toimintaa (Personal trainer). Jos asiakas haluaa hyvin henkilökohtaista, tarkkaa seurantaa ja liikunnallista ohjaamista viikoittain tai useamman kerran viikossa, suosittelemme tutustumaan alueen kuntosalien PT-tarjontaan.

Mitä elintapaohjaus maksaa?

Elintapaohjaus on maksutonta asiakkaalle. Elintapaohjausta voi saada jokaisessa Essoten  jäsenkunnassa.

Miten elintapaohjaukseen pääsee?

Ota yhteyttä soittamalla tai sähköpostilla ja varaa aika tapaamiselle. Katso alueesi yhteystiedot alta. Ensimmäisellä tapaamiskerralla keskustellaan ohjauksen tarpeesta, kestosta ja sovitaan etenemistavasta.

Liikunnan palvelutarjotin

Elintapaohjauksen tueksi asiakas saa tarvittaessa liikunnan palvelutarjottimen palvelut. Sisällöistä kerrotaan tarkemmin ensimmäisellä tapaamiskerralla. Jokaisessa Essoten jäsenkunnassa on oma liikunnan palvelutarjotin. Osa palveluista on maksuttomia ja tarjonta vaihtelee paikkakunnittain.


Elintapaohjausta alueellasi

 • Essoten henkilöstön ryhmäelintapaohjaus, Perttu Noponen
  perttu.noponen@essote.fi, 040 359 9438
 • JUVA Petri Laukkanen
  petri.laukkanen@essote.fi, 040 772 4355
 • KANGASNIEMI Aino Vartiala
  aino.vartiala@essote.fi, 040 700 4045
 • MÄNTYHARJU Anneli Vornanen
  anneli.vornanen@essote.fi, 044 770 7271
 • PERTUNMAA Tuija Törrönen
  tuija.torronen@essote.fi, 050 389 5575
 • PUUMALA Heini Falck
  heini.falck@essote.fi, 044 794 5531
 • PIEKSÄMÄKI Timo Romo
  timo.romo@pieksamaki.fi, 044 5882465

Liitteet

» Elintapaohjauksen asiakkaanpolku Essotessa 11/2019