Itä-Suomen Laboratoriokeskuksen
liikelaitoskuntayhtymä Islab

www.islab.fi
Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän kliinisen kemian, hematologian ja mikrobiologian laboratoriot ovat 1.1.2008 alkaen olleet osa Itä-Suomen Laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymää (ISLAB)
ISLAB:n Mikkelin aluelaboratoriossa. Mikkelin keskussairaalassa palvelemme asiakkaita 24 tuntia vuorokaudessa ainoana laboratoriona Essoten alueella. Tuotamme kaikki palvelut keskussairaalan ja Moision sairaalan lisäksi Mikkelin, Juvan, Kangasniemen, Mäntyharjun ja Pertunmaan terveyskeskuksille ja osittain alueen muille terveyskeskuksille ja sairaaloille. Laboratoriolla on näytteenottopisteet Ristiinan, Haukivuoren, Hirvensalmen, Anttolan, Juvan, Kangasniemen, Mäntyharjun ja Puumalan terveyskeskuksissa.

Laboratoriotutkimuksia tehdään vuodessa n. 900 000. Toiminta jakaantuu kliiniseen kemiaan ja hematologiaan sekä kliiniseen mikrobiologiaan. Laitteistomme ja analyysimenetelmämme ovat nykyaikaisia. Toimintaamme ohjaa ISLAB:n toimintakäsikirja.

Sairaalan ja osittain alueen muiden yksiköiden ja terveyskeskusten tutkimuspyynnöt välittyvät laboratorion ISLAB-Multilab-tietojärjestelmään, joka palauttaa tulokset takaisin hoitavaan yksikköön heti niiden valmistuttua.