Neuvola tarjoaa perheille moniammatillista perhevalmennusta kolmen kokoontumiskerran jaksoissa, hyödyllistä tietoa nettisivuilla, sekä mahdollisuuden varata aika vauvanhoito-opastusta varten. Kaikki lasta odottavat perheet ovat tervetulleita valmennukseen, erillistä ilmoittautumista ei tarvita. Perhevalmennuksen sisällöistä voit lukea lisää aikataulujen alapuolelta.

VOIT OSALLISTUA PAIKAN PÄÄLLÄ TAI ETÄNÄ

Perhevalmennukset toteutetaan Mikkelin keskussairaalan tiloissa kokoushuone Saimaassa.

Etäosallistuminen on mahdollista tietokoneella tai älypuhelimella. Osallistua voit Teams-sovelluksella tai nettiselaimella (Chrome tai Edge):
Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Osallistuitko JO? ANNA PALAUTETTA!

Kehitämme perhevalmennusta ja toivomme sinun antavan meille palautetta perhevalmennuksesta.


AIKATAULUT

Laskettu aika helmi–huhtikuussa 2023
Paikka: kokoushuone Saimaa (Mikkelin keskussairaala). Kokoushuone Saimaa sijaitsee Sairaalaparkkitalosta tulevan kävelysillan käytävän varrella.
Tiistai 22.11.2022 klo 17.00–18.30 Perheen uusi arki ja varhainen vuorovaikutus
Tiistai 29.11.2022 klo 17.00–18.30 Minusta tulee isä (toteutetaan Miestenasemalla, Mannerheimintie 1 (Mikkelin rautatieasema)
Tiistai 20.12.2022 klo 17.00–18.30 Lapsivuodeaika, parisuhde ja seksuaalisuus

Kokoushuone Saimaa sijaitsee Mannerheimintien varrella olevassa sairaalan osassa. Sisäänkäynti parkkitalon kautta kulkevan kävelysillan kautta.


PERHEVALMENNUKSEN SISÄLTÖ

Perhevalmennus on tarkoitettu ensimmäistä lastaan odottaville perheille, mutta myös uudelleen vanhemmiksi tulevat ovat tervetulleita. Valmennuksen tarkoituksena on tukea vanhemmuuteen valmistautumista. Perhevalmennus tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä tarkastelemaan tulevaa, uutta ja tärkeää elämänvaihetta ennen lapsen syntymää.

Perhevalmennustilaisuudet ovat yhteisiä kaikille odottaville perheille. Valmennukseen ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Pääsääntöisesti perhevalmennukset pidetään Mikkelin keskussairaalan Auditoriossa. HUOM! Paikka voi muuttua. Ilmoitamme perhevalmennuksen paikan nettisivuillamme.

Perheen uusi arki ja varhainen vuorovaikutus
Vauvan syntymä tuo mukanaan iloisia ja odottamattomia mullistuksia koko perheelle. Millainen vauva meille muuttaakaan tai muuttaako vauva meidät vanhemmat kokonaan? Millainen olen vanhempana ja kuka auttaa jos en jaksakaan? Näitä ajatuksia herättelevät neuvolan perheohjaajat.

Minusta tulee isä
Maailman isoin asia? ”Isäksi tulon fiilikset ovat kuin vuoristorataa, yhdessä aivan mahtavaa, välillä pelottaa, jännittää ja toisinaan on ihan rauhallinen.” Miten jaksan ja kykenen uudessa tilanteessa olemaan isä ja puoliso? Sitä pohtivat kanssanne työntekijät Miesasemalta.

Toivoisimme miettimään etukäteen kysymyksiä kokemusisille. Kysymykset voi lähettää etukäteen pasi@miestenasema.fi.

Lapsivuodeaika, parisuhde ja seksuaalisuus
Vauvan syntymän jälkeen arki muuttuu. Vauvan syntymän jälkeisestä ajasta eli lapsivuodeajasta sekä palautumisesta on kertomassa neuvolan terveydenhoitaja. Parisuhteesta ja sen muutoksista on kertomassa perheterapeutti ja seksuaalineuvoja.


MUU OHJAUS

Vauvanhoito- ja imetysohjausta perheet saavat halutessaan varaamalla ajan perhevalmennuksesta vastaavilta terveydenhoitajilta. Ajan voi varata oman lasketun ajan viimeisellä valmennuskerralla tai ajan voi varata myös neuvolasihteerin kautta valmennuskäynnin jälkeen. Essoten nettisivuilta löytyy lisätietoa kokonaisvaltaisesta perheenhyvinvoinnista (liikunta, ravitsemus ja suuhygienia), vauvanhoidosta ja imetyksestä.