SOSRAKE-hankkeen tuottama aikuissosiaalityön esittelyvideo (2022)

Aikuissosiaalityön tavoitteena on tarjota Essoten alueen aikuisväestölle suunnitelmallista, muutokseen tähtäävää sosiaalityötä sekä edistää henkilöiden omatoimista ja itsenäistä suoriutumista. Sosiaalityön keinoin pyritään lisäämään henkilöiden sosiaalista toimintakykyä, aktivoitumista, työelämään kuntoutumista sekä taloudellista toimeentuloa.

Aikuissosiaalityö tarjoaa palveluita arkielämään, ihmissuhteisiin, kuntoutumiseen ja taloudellisiin tilanteisiin liittyvissä asioissa.

Sosiaalityön palveluita:

  • Asiakkaan sosiaalisen elämäntilanteen, kuntoutumisen ja työllistymisen esteiden selvittäminen ja palvelutarpeen arviointi yhdessä asiakkaan kanssa
  • Sosiaaliturvaetuuksiin ja sosiaalipalveluihin liittyvä ohjaus ja neuvonta
  • Motivointi, ohjaus ja tuki työharjoitteluun, työelämävalmennukseen, koulutukseen, työhön ja kuntouttavaan työtoimintaan sekä aktivointisuunnitelmien tekeminen yhdessä asiakkaan ja työvoimaneuvojan kanssa
  • Asiakkaan kuntoutusprosessia tukevien verkostojen ja palveluiden luominen ja niiden kanssa toimiminen niin, että asiakas saa tarvitsemansa tuen
  • Asiakkaan yksilölliseen elämäntilanteeseen perustuva täydentävä / ehkäisevä toimeentulotuki
  • Päihdekuntoutujien asumispalvelu- ja laitoskuntoutus
  • Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelu

Sosiaalikeskuksen neuvonta palvelee Essoten alueen asiakkaita puhelimitse arkisin klo 9-15 numerossa 040 3597 770. Mikäli asiasi vaatii ajanvarausta, voit soittaa neuvontaan, josta ohjaamme sinut tarvittaessa omalle sosiaaliohjaajalle tai -työntekijälle.

Mikkelin sosiaalikeskuksen neuvonta palvelee asiakkaita ilman ajanvarausta arkisin klo 9-12 osoitteessa Vilhonkatu 7-9, 50100 Mikkeli. Neuvonnassa on käytössä myös asiakastietokone ja tulostusmahdollisuus.

Sosiaalikeskuksen neuvonta auttaa, kun tarvitset tietoa sosiaalipalveluista ja -etuuksista. Neuvonnasta saat apua esimerkiksi toimeentulotuen hakemiseen.

kaksi ihmistä istumassa rantakalliolla selkä kameraan päin auringonlaskun aikaan

Kokeile Chattia!

Voit kysyä sosiaalityöhön liittyviä asioita myös Essoten chatissa. Työikäisten sosiaalityön palvelu on auki ma -pe klo 9–15. Chat avautuu nettiselaimen oikeaan alakulmaan eikä käyttö vaadi tunnistautumista. Ethän kirjoita chatiin henkilötunnustasi. Mikäli henkilötunnusta tarvitaan asiasi käsittelyyn, sinua pyydetään tunnistautumaan verkkopankkitunnusten avulla.

KIIREETÖN YHTEYDENOTTO ESSOTEN PALVELUIHIN

Essote tarjoaa asiakkaille kiireettömän yhteydenottomahdollisuuden. Voit ottaa yhteyttä lomakkeen kautta työikäisten sosiaalityöhön. Antamiesi tietojen perusteella otamme sinuun puhelimella yhteyttä toivomanasi ajankohtana. Huomioithan, että kirjoitat puhelinnumerosi oikein. Yritämme tavoittaa sinua antamastasi puhelinnumerosta kaksi kertaa. Kiireetön yhteydenottopyyntö ei edellytä verkkotunnistautumista.

TYÖIKÄISTEN (18-64 V.) HUOLI-ILMOITUS

Voit ilmaista huolesi aikuisesta henkilöstä huoli-ilmoitus lomakkeella. Lomakkeen vastaanottaa sosiaalikeskuksen neuvonnan henkilökunta, jotka ottavat yhteyttä henkilöön.
Lomakkeelle kirjoitetaan tietoja henkilöstä ja kuvaus, mistä huolesi johtuu. Ilmoittajan tiedot ovat pakolliset siltä varalta, että neuvonnan henkilöstö tarvitsee lisätietoja. Tietoja ei käytetä muuhun tarkoitukseen. Lomakkeella kysytään, onko huolen kohteena oleva henkilö tietoinen ilmoituksestasi. Huoli on sinun, mutta avuntarpeen arvioinnin voit jättää ammattilaisen vastuulle vain täyttämällä lomakkeen. Lisätietoa löydät täältä

Mikkeli

Sosiaalityön neuvonta ja ohjaus
040 3597 770
Soittoaika ma -pe 9-15

Hirvensalmi

Hirvensalmen hyvinvointiasema, Keskustie 4, 52550 Hirvensalmi

Sosiaalityön neuvonta ja ohjaus
040 3597 770
Soittoaika ma-pe 9-15

JUVA

Juvan hyvinvointikeskus, 2. krs
Sairaalatie 3, 51900 Juva

Palvelemme ajanvarauksella.

Sosiaalityön neuvonta ja ohjaus
040 3597 770
Soittoaika ma-pe 9-15

Kangasniemi

Otto Mannisen tie 2, 51200 Kangasniemi

Sosiaalityön neuvonta ja ohjaus
040 3597 770
Soittoaika ma -pe 9-15

Mäntyharju

Sairaalantie 3, 52700 Mäntyharju

Sosiaalityön neuvonta ja ohjaus
040 3597 770
Soittoaika ma -pe 9-15

Pertunmaa

Virastokuja 1, 19430 Pertunmaa

Sosiaalityön neuvonta ja ohjaus
040 3597 770
Soittoaika ma-pe 9-15

PUUMALA

Niementie 23, 52200 Puumala
Vastaanotto ajanvarauksella.

Sosiaalityön neuvonta ja ohjaus
040 3597 770
Soittoaika ma-pe 9-15