Turvakoti palvelee kaikkia lähisuhdeväkivaltaa kokeneita tai sen uhkaa kokeneita. Turvakotiin voi tulla yksin tai yhdessä lasten kanssa. Maksuttomasta turvakodista saa myös puhelimitse keskusteluapua ja neuvontaa lähisuhdeväkivalta-asioissa ympäri vuorokauden.

Millainen paikka turvakoti on?

Mikkelin turvakoti on seitsemänpaikkainen ympäri vuorokauden auki oleva kriisityön yksikkö. Turvakotiin voi hakeutua, kun kotiin jääminen väkivallan takia on vaarallista tai kotona on väkivallan uhkaa. Turvakoti on avoin kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta ja turvakotiin voi tulla mihin vuorokauden aikaan tahansa. Turvakodissa työskentelee ohjaajia ja sosiaalityöntekijä. Kaikki turvakodin työntekijät ovat väkivaltatyön osaajia. Turvakodista käsin voi elää niin normaalia elämää kuin mahdollista turvallisesti; käydä esimerkiksi töissä ja koulussa sekä tavata läheisiä.

Mitä turvakodissa tapahtuu?

Turvakodissa oleskelun pituus vaihtelee tilanteen mukaan muutamista päivistä pariin kuukauteen, jakson pituuden arvioivat turvakodin työntekijät. Turvakodissa kartoitetaan asiakkaan tilanne ja työskentelyn tärkein tavoite on väkivallan loppuminen. Turvakodissa asiakas saa apua, tukea ja neuvontaa tilanteensa selvittelyyn. Turvakodin työntekijöillä on erityisosaamista väkivaltakokemusten käsittelyyn lasten kanssa. Turvakodin kautta tarjotaan ja järjestetään kriisiapua myös tekijälle.

Turvakoti toimii väliaikaisesti väistötiloissa. Väistötiloissa toimimisen ajan turvakodille saapumiseksi otettava puhelimitse yhteyttä yksikköön.

Et ole yksin. Lähisuhdeväkivaltaan tai sen uhkaan saa apua. Turvakoti. Suojaa väkivallalta.