Turvakoti palvelee lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneita. Turvakotiin voi tulla yksin tai yhdessä lasten kanssa. Turvakodista saa keskusteluapua ja neuvontaa myös puhelimitse lähisuhdeväkivaltaan liittyvissä asioissa. Turvakotiin voi soittaa myös anonyymisti. Turvakodin palvelut ovat asiakkaalle maksuttomia.

Turvakoti Mikkeli Tuukkala
Essoten Turvakoti palvelee lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneita Mikkelin Tuukkalassa osoitteessa Tuukkalantie 2, Mikkeli. Samassa yhteydessä on myös nuorten vastaanottokoti Havurinne.

Millainen paikka turvakoti on?

Mikkelin turvakodissa on seitsemän perhepaikkaa ja turvakoti palvelee ympäri vuorokauden. Turvakotiin voi hakeutua, kun kotiin jääminen väkivallan takia on vaarallista tai kotona on väkivallan uhkaa. Turvakotiin voi saapua yksin tai yhdessä lasten kanssa sukupuoleen katsomatta. Turvakodissa työskentelee ohjaajia ja sosiaalityöntekijä. Kaikki turvakodin työntekijät ovat väkivaltatyön osaajia. Turvakodista käsin voi elää niin normaalia elämää kuin mahdollista turvallisesti – käydä esimerkiksi töissä ja koulussa sekä tavata läheisiä.

Turvakoti on sisä- ja ulkotiloiltaan esteetön. Esteettömällä wc- ja suihkutilalla varustettuja asuinhuoneita on yksi. Tarkempia esteettömyystietoja saat puhelimitse turvakodilta.

Mitä turvakodissa tapahtuu?

Turvakoti on tarkoitettu lyhytaikaiseen asumiseen. Jakson pituutta arvioidaan yhdessä turvakodin sosiaalityöntekijän ja ohjaajien kanssa. Turvakodissa kartoitetaan asiakkaan tilanne ja työskentelyn tärkein tavoite on väkivallan loppuminen. Turvakodissa asiakas saa apua, tukea ja neuvontaa tilanteensa selvittelyyn. Turvakodin työntekijöillä on erityisosaamista väkivaltakokemusten käsittelyyn lasten kanssa.

Turvakoti sijaitsee osoitteessa Tuukkalantie 2, 50500 Mikkeli. Yhteydenotto puhelimitse toivottavaa ennen turvakodille saapumista.

  • Työskentelyn tärkein tavoite on väkivallan ehkäiseminen ja loppuminen.
  • Työskentely on tilanteen arviointia, asioiden selvittelyä ja kartoittamista, jatkon suunnittelua, säännöllisiä tukikeskusteluja sekä mahdollisten jatkotukitoimien järjestämistä.

Et ole yksin. Lähisuhdeväkivaltaan tai sen uhkaan saa apua. Turvakoti. Suojaa väkivallalta.