Sosiaalityötekijä Piia Lappalainen selin kameraan, hänen selässään lukee "sosiaalipäivystäjä". Vieressä sosiaalityöntekija Martta Viisanen osoittaa sormillaan Lappalaisen selässä lukevaa tekstiä.
Sosiaalityöntekijät Piia Lappalainen (vas.) ja Martta Viisanen rohkaisevat ottamaan hädän hetkellä yhteyttä Essoten sosiaali- ja kriisipäivystykseen.

Sosiaali- ja kriisipäivystys tarjoaa tukea sosiaalisen hädän keskellä. Ydintoimintaa ovat lähisuhdeväkivaltatilanteet, lastensuojelun tarve ilman hoitoa ja huolenpitoa jääneen lapsen osalta, vanhempien kykenemättömyys huolenpitoon sekä akuutit kriisitilanteet. Asiakasta ja hänen perhettään tuetaan sosiaalisissa hätätilanteissa sekä turvattomuuden kokemuksissa äkillisissä tilanteissa ja mm. rikoksen uhriksi joutuessa.

Sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee 24/7 Mikkelin keskussairaalan monitoimijapäivystyksessä Porrassalmenkatu 35-37, 50100 Mikkeli.

Sosiaali- ja kriisipäivystys toteutetaan Essotessa osana monitoimijapäivystystä. Monitoimijapäivystys koostuu somaattisesta päivystyksestä, mielenterveys- ja päihdepäivystyksestä, sosiaali- ja kriisipäivystyksestä, lastensuojelun virka-aikaisesta päivystyksestä sekä kahdesta kolmannen sektorin toimijasta, Viola – Väkivallasta vapaaksi ry:n väkivaltatyöstä ja Suomen mielenterveysseuran Mikkelin kriisikeskuksen kriisityöstä.

Lue lisää!

Sosiaali- ja kriisipäivystyksemme esittäytyy Essoten Kesä -lehdessä 2021 sivulla 7