Keuhkosairauksien vastaanotto on ajanvarauspoliklinikka, jonne potilaat tulevat lääkärin lähetteellä. Päivystyspotilaat ohjataan päivystykseen.

Vastaanotossa työskentelee tavallisesti kaksi vastaanottavaa lääkäriä, sairaanhoitajia ja osastonsihteeri. Varsinaisen poliklinikkatyön lisäksi sama henkilökunta tekee altistuskokeita ja apuvälinearviointeja. Keuhkosairauksien poliklinikka vastaa myös uniapneatutkimuksista ja mahdollisesta hengityslaitehoidosta ja  tekee keuhkosairauksien diagnostiikassa tarvittavia kuormituskokeita.
Keuhkosairauksien vastaanotossa tehdään alueemme nenä-ja silmäallergeenialtistukset.

Lähetteen perusteella potilaalle ohjelmoidaan huomattava määrä tutkimuksia valmiiksi, jotta selvitettävän asian käsittely sujuisi mahdollisimman joustavasti. Tällöin on mahdollista, että suuri osa tutkimuksista suoritetaan (erityisesti kuvantamistutkimukset) eri päivänä kuin vastaanotto. Astma- ja uniapneapotilaille varataan usein ns. ohjanta-aikoja, joihin ei välttämättä liity lääkärin vastaanottoa, mutta jotka ovat hyvin tärkeitä sairauden hoidon toteuttamiseksi mahdollisimman hyvin.

Uniapneatarvikejakelu
Keskiviikkoisin klo 9-11 G-rakennusosan 1. kerroksen tarvikejakeluhuoneessa
– CPAP-laitteiden tarvikkeet ja maskit