Keuhkosairauksien vastaanotto on ajanvarauspoliklinikka, jonne potilaat tulevat lääkärin lähetteellä. Päivystyspotilaat ohjataan päivystykseen.

Vastaanotossa työskentelee kaksi vastaanottavaa lääkäriä, sairaanhoitajia ja osastonsihteeri. Varsinaisen poliklinikkatyön lisäksi sama henkilökunta tekee altistuskokeita ja apuvälinearviointeja. Keuhkosairauksien poliklinikka vastaa myös uniapneatutkimuksista ja mahdollisesta hengityslaitehoidosta ja  tekee keuhkosairauksien diagnostiikassa tarvittavia kuormituskokeita. Keuhkosairauksien vastaanotossa tehdään alueemme nenä-ja silmäallergeenialtistukset.

Lähetteen perusteella potilaalle ohjelmoidaan huomattava määrä tutkimuksia valmiiksi, jotta selvitettävän asian käsittely sujuisi mahdollisimman joustavasti. Tällöin on mahdollista, että suuri osa tutkimuksista suoritetaan (erityisesti kuvantamistutkimukset) eri päivänä kuin vastaanotto. Astma- ja uniapneapotilaille varataan usein ns. ohjanta-aikoja, joihin ei välttämättä liity lääkärin vastaanottoa, mutta jotka ovat hyvin tärkeitä sairauden hoidon toteuttamiseksi mahdollisimman hyvin.


Uniapneapotilaiden tarvikejakelu Mikkelissä

Uniapneapotilaiden tarvikkeiden jakelu tapahtuu Mikkelin keskussairaalan B-sisäänkäynnin aulassa olevalta palvelutiskiltä.

Tarvikkeet ovat noudettavissa keskiviikkoisin klo 9-11.
– CPAP-laitteiden tarvikkeet ja maskit

Odota omaa vuoroasi oven ulkopuolella, pidäthän jonossa 2 metrin välin. Älä tule flunssaisena.

Lisätietoja tarvittaessa keuhkovastaanoton sihteeriltä
ma-pe klo 9-11
015 351 2381