Uniapnean hoitolaitteiden saatavuus

Huom! Uniapnean hoitolaitteiden saatavuus on tällä hetkellä heikko. Globaalista markkinatilanteesta johtuen laitevalmistajan toimitusajat voivat olla useita kuukausia.

UNIAPNEAN LAITEHOIDON ALOITTAMINEN

Diagnosoitua uniapneaa voidaan hoitaa nukkuessa käytettävällä ylipainelaitteella, eli niin kutsutulla CPAP-laitteella. Laitteen käyttö kannattaa aloittaa mahdollisimman pian laitteen saamisen jälkeen. Aloita käyttö perehtymällä alla oleviin esitteisiin ja ohjevideoihin.

Laite on etäseurannassa ja uniapneahoitaja tarkistaa hoidon aloituksen onnistumisen muutaman viikon kuluessa. Jatkathan siis laitteen säännöllistä käyttöä. Jos laitehoidon aloituksessa on ongelmia, uniapneahoitaja voi tarvittaessa olla sinuun yhteydessä. Jos kaipaat apua laitteen käyttöönotossa, ota yhteyttä keuhkosairauksien vastaanoton uniapneahoitajaan. Hoidon myöhemmässä vaiheessa voit olla yhteydessä myös oman kuntasi hyvinvointikeskuksen uniapneahoitajaan.

UNIAPNEAHOIDON ESITTEET:

Esite uniapneasta (klikkaa kuvaa):

Esite uniapnean laitehoidosta (klikkaa kuvaa):

OHJEVIDEOT ESSOTEN YOUTUBE-KANAVALLA:

uniapnean laitehoito ohjevideon kansikuva laitteen käyttöönotto

KATSO VIDEO TÄSTÄ: ResMed AirSense 10 -laitteen käyttöönotto

uniapnean laitehoito ohjevideon kansikuva nenämaskin käyttöohje

KATSO VIDEO TÄSTÄ: ResMed AirFit N30i -nenänalusmaskin käyttöönotto

uniapnean laitehoito ohjevideon kansikuva myAir-sovellus

KATSO VIDEO TÄSTÄ: ResMed myAir-sovelluksen käyttö

uniapnean laitehoito ohjevideon kansikuva laitteen huolto

KATSO VIDEO TÄSTÄ: ResMed-uniapnealaitteen huolto-ohjeet


UNIAPNEATARVIKKEIDEN JAKELU MIKKELISSÄ

Uniapneapotilaiden tarvikkeita ovat esimerkiksi CPAP-laitteet ja maskit. Tarvikkeiden jakelu tapahtuu Mikkelin keskussairaalan B-sisäänkäynnin aulan palvelutiskiltä keskiviikkoisin klo 9-11.

Odotathan omaa vuoroasi ja pidäthän jonossa 2 metrin turvavälin. Älä tule flunssaisena. Lisätietoja tarvittaessa keuhkovastaanoton toimiston puhelinnumerosta.


UNIAPNEAOHJAUKSEN ENNAKKOMATERIAALIT

Uniapneaohjaus uusille CPAP-laitteiden käyttäjille toteutetaan etäyhteydellä ja siihen voi osallistua uniapneahoitajan ohjauksella. Ennen ohjaukseen osallistumista voitte tutustua käyttämiemme ResMedin laitteiden ominaisuuksiin:

ResMed AirSense 10 naisille

ResMed AirSense 10 miehille

Ohjevideo ResMed AirSense 10 -laitteen käyttöönotosta (videon salasana ResMed):

Katso ohjevideo tästä