Kotiin vietävät tukipalvelut

Essoten tarjoamat tukipalvelut muodostuvat turvapalveluista, ateriapalveluista ja kauppapalveluista. Palveluohjaaja arvioi palvelutarpeen yhdessä asiakkaan kanssa ja auttaa sopivien palvelujen valinnassa.

Tukipalvelujen hakemuslomakkeet

Lisätietoa palveluista: Vanhuspalvelujen käsikirja 2022

Turvapalvelut

Turvapalveluilla tuetaan turvallista kotona asumista. Palvelun avulla asiakkaat saavat hätätilanteissa apua kotiin ympäri vuorokauden. Kun asiakas tekee turvapuhelinhälytyksen, avuntarve ja kiireellisyys arvioidaan puhelun aikana. Turvapalvelujen käynnistämisen edellytyksenä on, että asiakkaalla on antaa asunnon avain laiteasennuksen yhteydessä turvapalveluille. Tällä mahdollistetaan auttajan pääsy asiakkaan luo.

Perinteiseen turvapuhelinjärjestelmään kuuluvat turvapuhelinlaite ja hälytysranneke. Hälytysrannekkeen painallus aukaisee yhteyden hälytyskeskukseen, joka arvioi asiakkaan avun tarpeen. Tarvittaessa asiakkaan kotiin tehdään auttamiskäynti. Essoten alueella auttajatahona toimii ensisijaisesti kotihoito.

Turvapuhelinjärjestelmään on mahdollista liittää myös muita lisälaitteita, kuten ovihälytin, palovaroitin ja kaatumishälytin. Katso video:

Paikantava turvapuhelin

Paikantava turvapuhelin, eli turvakello on tarkoitettu kotona asumisen tueksi asiakkaille, jotka liikkuvat kodin ulkopuolella itsenäisesti. Paikantava turvapuhelin antaa mahdollisuuden jatkaa aktiivista elämää toimintakyvyn heikentymisestä huolimatta. Katso video:


Asiakasmaksut 2022

Perinteinen turvapuhelin 35 €/kk (sis. laite, asennus ja huolto)
Lisälaitteet 9 €/kk

Paikantava turvapuhelin 50 €/kk (sis. laite, asennus ja huolto)

Auttajakäynnit 12 €/kerta

Turvapalveluista laskutetaan kuukausiperusteisesti.

Turvapalvelun asiakkuuden edellytyksenä on suostumus tietojen tarkasteluun ja siirtämiseen turvapuhelinkeskusjärjestelmään. Voitte lukea lisää henkilötietojenne käsittelystä turvapuhelinpalvelun tietosuojaselosteesta.

Laitteisiin liittyvissä asioissa voitte olla yhteydessä Turvapalveluihin arkisin klo 8-16 puh. 040 359 7658.


Ateriapalvelut

Ateriapalvelua myönnetään pääasiassa säännöllisen kotihoidon asiakkaille tai omaishoitoperheille hakemuksen perusteella. Ateriapalvelu voidaan myöntää silloin, jos se on edellytys asiakkaan kotona pärjäämiselle. Asiakkaalla on tuolloin tarve useampaan ateriaan viikossa. Ateriapalvelun asiakkuus edellyttää aina palveluntarpeen arviointia.

Ateriapalvelun myöntämisen perusteena voi olla asiakkaan heikentynyt ravitsemustila, aterian valmistamisen tai hankkimisen vaikeudet tai se, että asiakas ei kykene järjestämään ruokailuaan muulla tavoin itsenäisesti tai lähipiirin turvin. Ateriapalvelua voidaan myöntää myös tilapäisesti esimerkiksi sairaalasta kotiutumisen jälkeen.

Ateriapalveluseteli on tarkoitettu henkilöille, joiden bruttotulot eivät ylitä 1270 € kuukaudessa/hakija. Asiakas on oikeutettu käyttämään palveluseteliä vain Essoten hyväksymän palveluntuottajan tuottamien palvelujen maksamiseen. Hyväksytyt palveluntuottajat löytyvät palse.fi-palvelusta ja palvelusetelin mukana toimitettavasta palveluntuottajalistauksesta. Asiakas toimittaa palvelusetelin valitsemalleen tuottajalle. Seteli myönnetään toistaiseksi voimassa olevaksi.

  • Palvelusetelin arvo on 3 euroa aterialta, 60 euroa kuukaudessa.

Menumat on Essoten tarjoama ateriapalvelu. Menumat on ateriapalveluautomaatti, joka sisältää pakastimen ja kiertoilmauunin.

Menumat-ateriapalvelun hinta on 10,00 €/ateria.

Tutustu tarkemmin Menumatin sivuilla 

Voitte varata ajan Menumatin virtuaaliesittelylle Kati Nousiaiselta, kati.nousianen@menumat.fi / puh. 040 139 4792.


Arki- ja hyvinvointiteknologian näyttelytila Hektori

Mikkelissä, Omatorin infoaulan läheisyydessä sijaitsee arki- ja hyvinvointiteknologian näyttelytila Hektori, jossa voi tutustua kotona asumista tukevaan teknologiaan ja apuvälineisiin Omatorin työntekijän opastuksella.

Lue lisää Hektorista

Näyttelytila, jossa esillä apuvälineitä, muun muassa rollaattori ja menumat
Näyttelytila Hektori sijaitsee Mikkelin Omatorin aulassa osoitteessa Porrassalmenkatu 21, 2. kerros.