Tukiasumisessa henkilö asuu omassa kodissaan ja saa yksilöllistä apua tarpeensa mukaan. Asumiseen tukea järjestetään kotihoidosta tai ostopalveluna eri palveluntuottajilta. Ohjatulla asumisella tarkoitetaan asumisyksikköjä, joissa tarjotaan asukkaille päivittäin tukea (henkilökunta paikalla aamusta iltaan).

Autettu asuminen sisältää henkilökunnan tuen ja ohjauksen kaikkina vuorokauden aikoina. Lyhytaikainen asuminen on tarkoitettu tukemaan kehitysvammaisen kotona asumista. Lyhytaikaista asumista voidaan myöntää harkinnanvaraisesti.

Essoten omat asumispalveluyksiköt

Asuntola Mäntyranta
Otto Mannisen tie 90, 51200 Kangasniemi
ohjaajat p. 040 592 6259 tai 040 678 1039

Asuntola Mäntyranta on asumispalveluyksikkö, joka tarjoaa ohjattua asumispalvelua. Asuntola käsittää rivitalon, jossa on 10 erillistä yksiötä sekä yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat. Asuntolassa ei ole yövalvontaa, mutta hätätapauksissa apua saa vieressä sijaitsevalta palvelukeskus Mäntykankaalta.

Pääskylinna
Pääskylinna on 11-paikkainen kehitysvammaisten ohjattu asumisyksikkö, missä on 5 kahden hengen soluasuntoa ja 1 lyhytaikaispaikka. Huoneissa on oma suihku, liesi ja jääkaappi. Lisäksi on sauna, ruokailutilat ja kaksi yhteistä oleskelutilaa. Yksikössä ei ole yövalvontaa, mutta öisin talossa käy kotihoidon yöpartio ja lisäksi asukkailla on käytössään turvarannekkeet ja turvapuhelin.

Peippola
Peippola on Puumalan 12-paikkainen kehitysvammaisten ohjattu asumispalveluyksikkö.

Pääskylän Palvelukoti