Haukivuori
Haukivuoren palvelukeskus
Kankaalantie 4, 51600 Haukivuori

Haukivuoren Palvelukeskus tarjoaa ikääntyneille asiakkaille tehostettua palveluasumista. Paikkoja on yhteensä 43, joista 40 on pitkäaikaisasumisen- ja 3 lyhytaikaispaikkaa.
Yksikkö on jaettu neljään ryhmäkotiin; Päivänsäteessä on 9 tehostetun palveluasumisen paikkaa ja 1 jaksohoitopaikka, Pohjantähdessä on 10 tehostetun palveluasumisen paikkaa ja 1 jaksohoitopaikka, Aamuruskossa on 9 tehostetun palveluasumisen paikkaa ja 1 jaksohoitopaikka ja Kotipirtissä on 12 tehostetun pitkäaikaista palveluasumisen paikkaa. Huoneet ovat 1-2 hengen huoneita ja asiakkaaksi tullaan palveluohjauksen kautta. Yksikön ovet on lukitut asiakasturvallisuussyistä.
Tavoitteena on asukkaiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukeminen ja edistäminen. Käytämme voimavaralähtöistä, kuntouttavaa työotetta.

Hirvensalmi
Hirvensalmen palvelukeskus
Heikinniementie 9, 52550 Hirvensalmi

Hirvensalmen palvelukeskus sijaitsee kauniilla paikalla Heikinniemessä, Puulan Ryökäsveden rannalla.
Palvelukeskuksella toimii kaksi tehostetun palveluasumisen yksikköä Antinkoti ja Hilmankoti, yksi yhdistetty jaksohoidon ja tehostetun palveluasumisen yksikkö Aininkoti sekä yksi tavallisen palveluasumisen yksikkö Heikinkoti. Heikinkodissa on myös jaksohoitopaikkoja. Tehostetun yksikön paikkoja on 20, jaksohoidon 6 ja tavallisen palveluasumisen 32. Jaksohoidon huoneet ovat Aininkodissa kahden hengen huoneita ja muiden yksiköiden huoneet ovat yhden hengen huoneita. Heikinkodissa on lisäksi yksi kaksio.

Juva
Juvakoti
Sairaalatie 6, 51900 Juva
Palveluesimies Sari Kalkasmaa,  p. 0400 293 795

Juvakoti on 38-paikkainen tehostetun palveluasumisen yksikkö, josta yksi paikka on jaksohoitoa. Rakennuksessa on kolme eri siipeä; Päivänsäde 15 paikkaa, Iltarusko 11 paikkaa ja Kuunsilta 12 paikkaa. Huoneet ovat yhden hengen esteettömiä huoneita varustettuna omilla kylpyhuoneilla. Kaksi huonetta on suurempia, esim. pariskuntia varten. Samassa rakennuksessa toimii päiväkeskus arkipäivisin. Juvakodilla on uusittu sisäpiha, jota olemme rakentaneet toiminnalliseksi. Piha on aidattu sisäpiha järvinäkymin, jossa on rollaattorirata, grillikatos, lavaistutuksia ja hyötypuutarha. Kesäisin pihalla käyskentelee kanoja omassa aitauksessaan.

Ryhmäkoti Tirrola
Tirrolantie 4C, 51900 Juva
Ryhmäkoti Tirrola on 10-paikkainen kaksikerroksinen palveluasumisen yksikkö. Asukkailla on käytössä omat esteettömät huoneet, joissa on omat kylpyhuoneet sekä viihtyisät yhteiset tilat ruokailua ja oleskelua varten.

Jaksohoito (Ryhmäki Tirrolan yhteydessä)
Tirrolantie 4A, 51900 Juva
Jaksohoitoa tarjotaan palvelutarpeen arvioinnin perusteella 10- paikkaisessa jaksohoitoyksikössä. Huoneet ovat 1-2 hengen huoneita. Rakennuksen kellarikerroksessa on tilat yhteiseen oleskeluun sekä kuntosali.

Kangasniemi
Ryhmäkoti Männikkö
Otto Mannisen tie 92, 51200 Kangasniemi

Ryhmäkoti Männikkö on suunniteltu erityisesti dementiaa sairastavien asiakkaiden tarpeita vastaavaksi tehostetun palveluasumisen yksiköksi.
Ryhmäkoti Männikön toiminnassa korostetaan asiakkaan jäljellä olevien voimavarojen ylläpitämistä, kuntouttavaa, virikkeellistä ja yhteisöllistä toimintaa. Asukkaat voivat oleskella, liikkua ja toimia turvallisesti, myös ulkona. Yksikön ulko-ovet ovat aina lukittuina sähkölukolla, sisäovissa on kulunvalvonta.

Mikkeli
Graanin palvelutalo, Jaana Ravolainen
Graanintie 10, 50190 Mikkeli

Graanin palvelutalo tarjoaa tavallista ja tehostettua palveluasumista vanhuksille ja vammaisille, jotka eivät enää pärjää kotona kotihoidon turvin. Lisäksi talossa on 1 jaksohoitopaikka lyhytaikaista asumista varten.
Asunnot sijaitsevat talon 2-8 kerroksissa. Alakerrassa järjestetään päivätoimintaa 2 päivänä viikossa myös talon ulkopuolisille asiakkaille. Lisäksi alakerrassa on kuntosali, jossa pidetään ohjattuja kuntosaliryhmiä.
Talossa asuu yhteensä noin 70 asukasta. Asunnot ovat 1 h ja tupakeittiö, 2 huonetta ja tupakeittiö tai ryhmäkodin huone yhteisellä ruokailu- ja oleskelutilalla. Kaikissa asunnoissa on oma WC/suihku. Osa asunnoista soveltuu pariskunnille. Asunnot vuokraa taloyhtiö Mikalo ja huoltopalvelut tuottaa Caverion.
Päivätoiminta, vierailijat, läheiset ja erilaiset tapahtumat ovat tärkeä osa arkeamme. Lääkäri käy kerran kuukaudessa, tarvittaessa lääkäripalveluja on saatavissa ympäri vuorokauden. Kuntohoitaja on käytettävissämme 5 pv/viikko.

Arviointi -ja jaksohoitoyksikkö
Moision sairaala, C-talo, 2. krs
Moisiontie 11 A
50520 Mikkeli

Yksikkömme on 25 paikkainen tehostetun palveluasumisen jaksohoitoyksikkö, joka tukee kotona asumista, ja erityisesti omaishoitajia. Lyhytaikaista ympärivuorokautista jaksohoitoa annetaan myös akuutisti, kun toimintakyky on tilapäisesti heikentynyt tai kun kotonaolo käy syystä tai toisesta vaikeaksi.  Jaksohoito voi olla tällöin tilapäistä apua muutamasta tunnista kolmeen vuorokauteen.  Tavoite lyhytaikaisesta jaksohoidosta on a aina kotiutuminen. Yksikköön otetaan mukaan omat sisäkengät, vaihtovaatteet nimikoituna sekä liikkumisen apuvälineet.  Mukaan otetaan päivitetty Lääkelista, tyhjä dosetti, kaikki lääkkeet paketteineen. Mukaan otetaan myös omat hygieniatarvikkeet: hammasharja, pesuaineet, voiteet/rasvat, vaipat, parranajokone/kiharrin jne. Yksikköön tullaan klo 14 – 16 välillä, ja kotiudutaan klo 13.

Saimaanharjun palvelukeskus
Väänäsenpolku 4, 50700 Mikkeli
Palveluyksikön esimies p. 040 359 7346

Saimaanharjussa on 28 ikäihmisille kohdennettua tehostetun palveluasumisen paikkaa (Kaisla, Lumme), sekä 12 jaksohoitopaikkaa (Siltala, Kuusikko).Tehostetun palveluasumisen asukkaaksi haetaan palveluohjauksen kautta. Pitkäaikaisasukkaiden huoneet ovat yhden hengen huoneita (yksi kahden hengen huone) joissa on valmiina paloturvalliset verhot, sähkösäätöinen sänky ja monitoiminen yöpöytä. Huone käsittää inva-varustellun wc- suihkutilan. Asukkaalla on omat lääkkeet, hygieniatarvikkeet ja nimikoidut vaatteet tai vaihtoehtoisesti maksullinen keskuspesulan vaatteistosta koostuva vaatepaketti. (Vaatepaketti käsittää ulkovaatteita ja kenkiä lukuunottamatta kaiken muun asiakkaan kulloinkin tarvitsevan vaatetuksen ja liinavaatteet.)

Jaksohoito huoneet ovat kahden hengen huoneita, joissa on sähkösäätöinen sänky, monitoiminen yöpöytä ja inva-varusteltu wc-suihkutila. Jaksohoitoon tullaan suunnitelmallisesti palveluohjauksen kautta, esim. omaishoitajien vapaapäivät tai asiakkuusperusteita voivat olla myös muut yksilöllisesti huomioitavat perusteet ja esim. päivystyksen kautta voidaan osoittaa väliaikaispaikka yksiköstämme. Jaksohoidossa asiakkaalla on mukana omat lääkkeet ja henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet, sekä vaatteet nimikoituna. Meillä hoidetaan asiakkaan perustarpeiden ohella myös akuutit sairausasiat ja valmius myös suonensisäiseen lääkitykseen on olemassa, joten asiakkaan ei tarvitse siirtyä muualle sitä saadakseen. Yksikössämme on näytteenotto- ja ekg- valmius. Lääkäri ja fysioterapeutti käyvät yksikössämme säännöllisesti ja muina aikoina ovat hoitajien konsultoitavissa. Asiakasturvallisuussyistä yksikön ovet ovat aina lukittuina ja käytössä on kameravalvonta. Yksikössä on 9solutions asiakashälytysjärjestelmä, jossa hälytykset tulevat hoitajien puhelimiin.

Vuolingonhovin Palvelukoti
Ylännetie 1, 50600 Mikkeli
Asumispalveluyksikön esimies p. 044 794 4040

Vuolingonhovin Palvelukoti tarjoaa tehostettua palveluasumista vanhuksille, jotka eivät enää pärjää kotona kotihoidon turvin. Meillä on neljä ryhmäkotia: Lehtola, Pihlaja, Koivula sekä Tammela, joka on tarkoitettu mielenterveys- päihde- ja vammaispalvelun asiakkaille. Jokaisessa ryhmäkodissa on 15 -16 asiakaspaikkaa. Huoneet ovat yhden hengen huoneita ja kaikissa on oma WC/suihku. Toteutamme kuntouttavaa työotetta ja panostamme kodinomaisuuteen ja turvallisuuteen. Ryhmäkotien ovet pidetään lukittuina turvallisuuden vuoksi. Päivätoiminta, vierailijat ja erilaiset tapahtumat ovat tärkeä osa arkeamme. Lääkäri käy kerran kuukaudessa, tarvittaessa lääkäripalveluja on saatavissa ympäri vuorokauden. Fysioterapeutti on käytettävissämme 1 pv/viikko.

Anttolan palvelukeskus, Liisa-Leena Vidman, 0400 479 601
Taipaleentie 27 – 29, 52100 Anttola

Anttolan palvelukeskus on tehostetun palveluasumisen yksikkö, jossa on 17 pitkäaikaispaikkaa ja 4 lyhytaikaisen jaksohoidon paikkaa (sisältää ns. kriisipaikan). Huoneet ovat yhden hengen huoneita, joissa on oma WC-/suihkutila. Lyhytaikaisen jaksohoidon huoneet ovat kahden hengen huoneita. Palvelukeskuksella on yhteinen iso oleskelutila sekä ruokasali. Asukkaiden käytössä on myös sauna sekä suojaisa piha-alue. Lyhytaikaisen jaksohoidon paikoille tullaan suunnitelmallisesti palveluohjauksen kautta, esim. omaishoitajien vapaapäivät. Fysioterapeutti on käytettävissä tarvittaessa.

Palvelukeskus Vaarinsaari, Ristiina, Pirjo Ollikainen
Tuderuksentie 2, 52300 Ristiina

Vaarinsaari on 48 paikkainen tehostetun palveluasumisen yksikkö, josta kahdeksan paikkaa on jaksohoitoa. Rakennuksessa on kolme ryhmäkotia Lahdelma 17 paikkaa, Suvanto 14 paikkaa ja Poukama 17 paikkaa. Huoneet ovat yhden hengen esteettömiä huoneita varustettuna omilla kylpyhuoneilla. Asiakkaiden turvallisuuden takaamiseksi Vaarinsaaren ulko-ovet ovat lukittuina.
Vaarinsaaren toiminnassa korostetaan asiakkaan jäljellä olevien voimavarojen ylläpitämistä, kuntouttavaa, virikkeellistä ja yhteisöllistä toimintaa. Yhteistyötä omaisten /läheisten ja vapaaehtoisten kanssa pidetään tärkeänä. Vaarinsaaressa on sisäpiha, jota olemme rakentaneet toiminnalliseksi. Sisäpiha on aidattu jossa on grillikatos ja kauniita istutuksia.
Vaarinsaaressa käy lääkäri noin joka toinen viikko mutta tarvittaessa lääkäripalveluja on saatavilla 24h/vuorokausi.

Mäntyharju
Palvelukeskus Ruskahovi
Haapaseläntie 21, 52700 Mäntyharju

Vanamo on 8 -paikkainen jaksohoitoyksikkö. Asiakas voidaan tarvittaessa ottaa vastaan ympäri vuorokauden, mutta pääsääntöisesti jaksohoitoon tullaan suunnitelmallisesti (esim. omaishoitajien vapaapäivät).  Asiakas otetaan yksikköön tarvittaessa myös vastaanoton kautta, kotoa yleistilan heikentymisen tai pärjäämättömyyden vuoksi. Yksikössä on valmius toteuttaa myös suonensisäistä lääkehoitoa.
Lääkäri käy yksikössä kerran viikossa ja on muina aikoina hoitajien konsultoitavissa päivittäin. Kuntohoitaja tapaa asiakkaan säännönmukaisesti vähintään 3 kertaa jakson aikana ja asiakas voi osallistua päivittäin myös päivätoimintaan niin halutessaan.

Pertunmaa
Rinnehovi
Punakiventie 3, 19430 Pertunmaa

Rinnehovi on tehostetun palveluasumisen yksikkö. Palvelut on tarkoitettu henkilöille, joilla on palvelutarvetta ympäri vuorokauden. Rinnehovissa on 28 asukaspaikkaa. Huoneistot ovat yhdenhengen huoneita. Rinnehovissa on mahdollisuus myös perhehuoneeseen. Asukkaille järjestetään viriketoimintaa ja ulkoilua. Rinnehovin asukkaat voivat käyttää myös Päiväkeskus Leppälän palveluja toimintakyvyn salliessa.
Lisäksi Rinnehovissa on neljä jaksopaikkaa. Jaksopaikalla tuetaan kotona asumista tarjoamalla lyhytaikaista jaksohoitoa suunnitellusti esimerkiksi omaishoitajan vapaapäivien aikana. Jaksopaikoilla tuetaan myös sairaalasta kotiutuvia henkilöitä kuntoutumaan ennen kotiutumista. Toimintakyvyn muutoksissa asiakkaille tarjotaan palveluohjausta oikeiden palvelujen löytymiseksi uudessa tilanteessa.
Rinnehovissa omasiset voivat halutessaan olla asiakkaisiin yhteydessä kuvapuhelun avulla omilla laitteillaan.

Puumala
Puumalan palvelukeskus, Liisa-Leena Vidman, 0400 479 601
Kenttätie 24, 52200 Puumala

Puumalan jaksohoitoyksikkö on 8 paikkainen yksikkö. Yksikössä on kaksi yhden hengen huonetta ja kolme kahden hengen huonetta. Hoito on ympärivuorokautista. Lisäksi tavallisen palveluasumisen yksikkö Tupasvillassa on kaksi lyhytaikaisen jaksohoidon paikkaa. Lyhytaikaiseen jaksohoitoon tullaan suunnitelmallisesti, esim. omaishoitajien vapaapäivät.  Asiakas voi tulla yksikköön myös vastaanoton tai päivystyksen kautta esimerkiksi yleistilan heikentymisen vuoksi tai jatkohoitoon erikoissairaanhoidosta. Yksikössä pystytään toteuttamaan myös suonensisäistä lääkehoitoa, joten asiakkaan ei tarvitse siirtyä muualle sitä saadakseen. Yksikössämme on lisäksi näytteenotto ja ekg-valmius. Lääkäri käy yksikössä kerran viikossa ja muina aikoina on hoitajien konsultoitavissa päivittäin. Fysioterapeutin asiantuntemus on myös käytettävissä.