Perhehoitaja ja ikäihminen pakkaamassa pöydän ääressä marjoja pakastepusseihin

Perhehoito on yksi vaihtoehto ikäihmisten ja vammaisten henkilöiden palvelutarjonnassa. Perhehoito on inhimillisen, kotoisan ja turvallisen arjen mahdollistava hoivan ja huolenpidon muoto. Sen perustana ovat yhteisöllisyys ja perheen arkeen osallistuminen ikäihmisen tai vammaisen henkilön tarpeet huomioiden.

Perhehoito tapahtuu joko perhehoitokodissa tai asiakkaan omassa kodissa.

Essotessa on nimettynä perhehoidon yhteyshenkilö, joka tekee yhteistyötä palvelu-/asiakasohjaajien sekä laskutuksesta ja perhehoidon palkkioiden maksuista vastaavien henkilöiden kanssa. Perhehoidon koordinaattori vastaa perhehoitajien rekrytoinnista ja ennakkovalmennuksesta.

Perhehoidon valmennukset 2021

Kiinnostaako sinua perhehoitajuus? Sekä ikäihmisten että kehitysvammaisten perhehoidon valmennukset käynnistyvät syyskuussa 2021. Katso lisätietoa ja aikataulut alla olevista dokumenteista:

Ikäihmisten perhehoidon ennakkovalmennus syksy 2021

Kehitysvammaisten perhehoidon ennakkovalmennus syksy 2021

Perhehoidon sääntökirjat

Ikäihmisten ja vammaisten henkilöiden perhehoidon sääntökirja 2021

ikäihmisten ammatillisen perhehoidon sääntökirja 2021

Perhehoidon koordinaattori p. 040 359 7210

Katso videolta miten perhehoidon palveluja on kehitetty alueellamme. Etelä-Savossa ja Etelä-Karjalassa kehitettiin pysyväksi palveluksi ikäihmisten ja vammaisten henkilöiden perhehoito OSSI-hankkeen tuella (osa hallituksen I&O-kärkihankkeita).