kaksikerroksinen ruskeatiilinen palvelutalo Otontupa Kangasniemellä
Attendon Otontupa ja Essoten Annintupa toimivat samassa kiinteistössä Kangasniemellä.

Kangasniemellä sijaitsevan Attendo Otontuvan toiminta keskeytetään johtuen henkilöstöpulasta. Palvelua tuottaa 1.6. alkaen Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote.

Asukkaiden ei tarvitse muuttaa pois hoivakodista, eikä muutos näy heidän arjessaan. Otontuvan henkilökunta siirtyy Attendolta Essoten työntekijöiksi.

Attendo ja Essote ovat neuvotelleet asiasta ja päätyneet yhdessä siihen, että toiminnan jatkuvuus voidaan turvata tällä tavoin.

– Olemme tehneet lukuisia rekrytointitoimenpiteitä saadaksemme Otontupaan lisää henkilökuntaa ja olleet tilanteesta koko ajan tiiviissä yhteydessä palvelun tilaajaan eli Essoteen. Toimilupamme mukainen henkilöstörakenne on mahdoton saavuttaa, joten olemme yhteisellä päätöksellä päätyneet tähän ratkaisuun, sanoo Attendon aluejohtaja Simo Saaranen.

– Essote ja tuleva hyvinvointialue turvaa asiakkaiden hoivan ja hoidon jatkuvuuden sekä henkilöstön veto- ja pitovoiman jatkossa. Asiaa olemme valmistelleet yhteistyössä Attendon kanssa, sanoo Eeva Häkkinen, vs. vastuualuejohtaja Essoten vanhus- ja vammaispalveluista.

Otontuvassa on tällä hetkellä 27 asukasta. Essotella on Otontuvan kiinteistössä jo valmiiksi omaa toimintaa.