Itä-Suomen Aluehallintovirasto ei enää uhkaa Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymää uhkasakolla lastensuojelun sosiaalityöntekijäpulan takia. AVI ilmoitti, että uhkasakon tuomitsemista koskeva menettely päättyy ja että uhkasakkoa ei tuomita maksettavaksi.

Essote onnistui palkkaamaan lisää työntekijöitä ja osa työntekijävajeesta paikattiin järjestämällä tehtäviä uudelleen. Myös sosiaalityöntekijöiden palkkoja korotettiin.

– Olemme luonnollisesti hyvin helpottuneita. Teimme kovasti töitä sosiaalityöntekijöiden löytämiseksi ja tulemme myös jatkamaan rekrytointia edelleen, kertoo Essoten perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Satu Auvinen.

Essote seuraa myös sosiaalityöntekijöiden asiakasmääriä. Lastensuojelun avohuollossa on tällä hetkellä noin 50 asiakasta sosiaalityöntekijää kohden ja lastensuojelun sijaishuollossa 35 asiakasta/sosiaalityöntekijä.

Valtakunnallinen pula sosiaalityöntekijöistä on vienyt useat kaupungit uhkasakon äärelle viime vuosina. Uhkasakko on aiemmin asetettu muun muassa Seinäjoelle, Jämsälle ja Jyväskylälle.

Lisätietoja

Satu Auvinen
Johtaja, perhe- ja sosiaalipalvelut
satu.auvinen [at] essote.fi
044 351 2302