Digilääkäri avautuu Aloita keskustelu -napista

Eloisan digilääkäri palvelee arkisin maanantaista perjantaihin klo 8–15 koko Etelä-Savon hyvinvointialueen väestöä (pois lukien Sulkavan alue).

 

Eloisan digilääkäri on maksuton etävastaanottopalvelu Enonkosken, Hirvensalmen, Juvan, Kangasniemen, Mikkelin, Mäntyharjun, Pertunmaan, Pieksämäen, Puumalan, Rantasalmen ja Savonlinnan väestölle. Muualla asuville akuutin hoidontarpeen arvioi Essoten alueella Päivystysapu numerossa 116 117.

Tunnistautuminen vaaditaan

Digilääkärillä asiointi alkaa sähköisellä tunnistautumisella. Siihen tarvitaan verkkopankkitunnukset tai älypuhelimen mobiilivarmenne.

Asioi vaikka lapsesi puolesta

Eloisan digilääkärillä voi asioida myös alle 10-vuotiaan lapsen terveysasioissa. Jos asiointivaltuutus on kunnossa, puolesta asioitavan henkilön voi valita tunnistautumisvaiheen jälkeen. Lue lisää asiointivaltuuksista suomi.fi -palvelusta.

Mihin apua digilääkäriltä?

Etävastaanotolla asioidaan kirjallisesti keskustellen (chat). Sairaanhoitaja tekee aina hoidon tarpeen arvion ennen digilääkärille ohjaamista, joten sinun ei tarvitse tietää, sopiiko vaivasi etänä hoidettavaksi. Tarvittaessa yhteys voidaan muuttaa myös puheluksi tai videopuheluksi. Etävastaanotolla hoidetaan esimerkiksi:

Koronavirusepäily
Flunssa, nuhakuume ja vilustuminen
Päänsärky
Vatsaoireet
Iho- ja allergiaoireet sekä hyönteisten pistot
Silmätulehdus ja muut silmäoireet
Virtsatietulehdus
Diabetes
Tuki- ja liikuntaelinoireet
Ehkäisy ja gynekologiset asiat
Mielen hyvinvointi

Essoten sähköiset palvelut

Voit asioida essote.fi -nettisivujen chatissa, jossa tavoitat digihoitajan arkisin klo 8-15. Muina aikoina sinua ohjaa chatissa eteenpäin virtuaaliapuri Essi.

Kokeile myös:

Sähköiset ajanvaraukset