Älypuhelin naisen käsissä, puhelimen näytöllä näppäiltynä Essoten neuvolapalveluiden puhelinnumero 015 744 7744
Essoten neuvolapalveluiden puhelinnumeroon 015 744 7744 on nyt yhdistynyt äitiys- ja lastenneuvolapalveluiden lisäksi myös ehkäisy- ja perhesuunnittelun neuvolapalvelut.

Neuvoloiden numeroiden yhdistyminen jatkuu Essotessa.  Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvoloiden puhelinpalvelut ovat yhdistyneet muiden neuvoloiden numeroon 4. tammikuuta.

Puhelinnumero on sama kuin äitiys- ja lastenneuvolanpuhelinpalveluilla eli 015 744 7744, johon näiden neuvoloiden numerot sulautuivat helmikuussa 2020. Ehkäisy- ja perhesuunnittelua tarvitseva valitsee linjan kolme soittaessaan tähän numeroon ja linja on avoinna arkisin klo 7.30–11.00.

– Olemme halunneet kehittää palveluamme tarjoamalla asiakkaillemme aiempaa laajemmat ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolanpuhelimen aukioloajat. Jatkossa asiakkaat saavat palvelua kaikkina arkipäivinä. Puhelinpalvelun aikojen ulkopuolelle asiakkaalla on myös mahdollisuus varata sähköisesti vastaanottoaika tai tehdä kiireetön yhteydenottopyyntö Essoten nettisivuilla, kertoo Essoten neuvola- ja perhepalvelujen esimies Noora Valjakka.

Muutosten taustalla ovat ajoittain ruuhkautunut ehkäisyneuvolapuhelin sekä Essoten alueen kuntien hyvin erilaiset soittoajat, joita on yhtenäistetty.

– Palvelu tulee paremmin tavoitettavaksi, kun numero ja ajat ovat samoja, Valjakka sanoo.