Neuvoloiden numeroiden yhdistyminen jatkuu Essotessa.  Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvoloiden puhelinpalvelut yhdistyvät muiden neuvoloiden numeroon 4.1. lähtien.

Puhelinnumero on sama kuin äitiys- ja lastenneuvolanpuhelinpalveluilla eli 015 744 7744, johon näiden neuvoloiden numerot sulautuivat helmikuussa 2020. Ehkäisy- ja perhesuunnittelua tarvitseva valitsee linja kolme soittaessaan tähän numeroon ja linja on avoinna arkisin klo 7.30 -11.00.

– Olemme halunneet kehittää palveluamme tarjoamalla asiakkaillemme aiempaa laajemmat ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolanpuhelimen aukioloajat. Jatkossa asiakkaat saavat palvelua kaikkina arkipäivinä. Puhelinpalvelun aikojen ulkopuolelle asiakkaalla on myös mahdollisuus varata sähköisesti vastaanottoaika tai tehdä kiireetön yhteydenottopyyntö Essoten nettisivuilla, kertoo Essoten neuvola- ja perhepalvelujen esimies Noora Valjakka.

Muutosten taustalla ovat ajoittain ruuhkautunut ehkäisyneuvolapuhelin sekä Essoten alueen kuntien hyvin erilaiset soittoajat, joita on yhtenäistetty.

– Palvelu tulee paremmin tavoitettavaksi, kun numero ja ajat ovat samoja, Valjakka sanoo.

Lisätietoja

Minna Keränen
Palveluesimies
Essote
minna.keranen [at] essote.fi
040 359 8658