Suomalaisen julkisen terveydenhuollon toimintaa kuvaava televisiosarja Elossa 24h alkaa jälleen 6.1. Ohjelmaa kuvattiin myös Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän useissa yksiköissä.

Ohjelma kertoo tavallisten ihmisten koskettavia tarinoita terveydenhuollon parissa yhden vuorokauden ajalta. Se kuvattiin 3.–4.10., keskiviikon aamukuudesta torstaiaamuun. Kaikkiaan ohjelmaa oli toteuttamassa kuvauspäivänä noin sata tv-alan ammattilaista 13:lla eri paikkakunnalla.

Essotesta sarjaan päätyi lopulta kaksi pidempää otosta. Jaksossa 3 (8.1.) löytyy pitkä laulavainen pätkä hanketyöntekijä Anne Puntasesta ja Kimpassa syömään -hankkeesta. Hankkeella poistetaan yksinäisyyttä, kun eläkeläiset tapaavat toisiaan heille järjestetyn lounaan merkeissä kahvilassa. Kuvakset on tehty Ristiinassa.

Jaksossa 7 (12.1.) Mikkelin keskussairaalan ylifyysikko Jari Heikkinen ja röntgenhoitaja Kati Levänen esiintyvät tutkittavansa kanssa. Potilas käy jaksossa luuston gammakuvauksessa.

Ylifyysikko Jari Heikkinen Elossa 24h kuvauksissa 2018.

Useissa muissa jaksoissa välähtelee lyhyitä välikuvia muun muassa keskussairaalan keittiöstä, ulkokuvaa Perhetalosta ja Ensihoidon kenttäjohdon auto lähtee keskussairaalaan vanhan puolen pihasta pillit ulvoen.

Elossa 24h esitetään Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 6.1.–13.1. Yle Areenassa jaksot julkaistaan esityspäivänä klo 00.01, Yle TV1:ssä esitysaika on 20.00.

Lisäksi Elossa 24h -facebooksivuilla löytyy lukuisia somea varten tehtyjä videoita ja valokukuvia, tosin tällä hetkellä Essotesta on vain yksi kuva. Myös Instagramissa ja Twitterissä julkaistaan näitä sisältöjä.  Elossa 24h – ohjelman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/elossa24h/

Lue lisää ohjelman jaksoista

Lisätietoja

Eeva Rantanen
Tuottaja
ITV Studios Finland
eeva.rantanen [at] itv.com
040 508 6168