AjanvaraukseenLokakuun lopussa avautui uusi ajanvarauspalvelu Nopean palvelun hoitajan vastaanotolle Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) asiakkaille.

Jokainen voi nyt varata yhden terveysongelman tai -asian hoitoon 20 minuutin ajan sähköisesti Essoten etusivun Ajanvaraukseen -painikkeen kautta (Katso kuva vieressä. Klikkaa sitä, jos haluat ajanvaraukseen). Painikkeen takaa löytyvät monille tutut Hyviksen toiminnot, joiden ylävalikon Avoimet palvelut -valikon takana ovat paitsi uusi Nopean palvelun ajanvarauspalvelu myös muut Essoten ajanvaraukset.

Essote suosittelee ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen käyttöä, sillä näin varauksen voi tehdä milloin tahansa. Ajan voi varata myös oman hyvinvointikeskuksen tai -aseman sekä Ensineuvon kautta, mutta tuolloin on sidottu näiden aikatauluihin ja Ensineuvossa on joskus ruuhkaa.

Nopean palvelun hoitajan vastaanotto on tarkoitettu yhden asian hoitoon. Lääkäri osallistuu hoitoon tarvittaessa tulemalla vastaanotolle tai antamalla hoito-ohjeet.

Ajan voi varata nopean palvelun hoitajan vastaanotolle, jos asia ei ole kiireellinen, mutta vaatii selvittelyä lähipäivien aikana.

– Tähtäämme vastaanottopalvelujen tehostamiseen samaan tapaan kuin yksityispuolella. Palvelu soveltuu hyvin esimerkiksi terveysongelman selvittelyn aloitukseen, lääkepistoksiin ja lääkehoitoon liittyviin kysymyksiin, ompeleiden poistoon, korvahuuhteluun, haavojen tai palovammojen näyttöön ja sairauslomatodistusasioihin (lyhyt poissaolo), kertoo vastaanottopalvelujen ylilääkäri Hans Gärdström.

Aikoja on varattavissa maanantaista perjantaihin Mikkelissä kellonajoille 8-15. Mäntyharjun, Kangasniemen ja Juvan hyvinvointikeskuksissa varattavat kellonajat ovat klo 9-11 ja 12 – 14 sekä Pertunmaan, Haukivuoren, Hirvensalmen, Ristiinan ja Puumalan hyvinvointiasemilla klo 12 – 14.

Palvelua on kokeiltu heinäkuusta lähtien Mikkelissä, mistä se laajennetaan nyt muille hyvinvointikeskuksille ja -asemille.

Lisätietoja

Hans Gärdström
Ylilääkäri
Vastaanottopalvelut, Essote
hans.gardstrom [at] essote.fi
044 794 4000