Ristiinan Pellosniemessä sijaitsevalle turvakodille ja Nuorten vastaanottokoti Havurinteelle etsitään uusia tiloja.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) hallitus päätti (5.2.), että Havurinteen nuorten vastaanottokodin ja turvakodin tilojen vuokraaminen kilpailutetaan.

Nykyisissä toimitiloissa on sisäilmaongelmia. Essote on vuokrannut tilat Mikkelin kaupungin omistamalta vuokrataloyhtiöltä Mikalo Oy:ltä.

– Nykyisten tilojen ongelmana erityisesti turvakodin ja Havurinteen kannalta ovat pitkät välimatkat Mikkelin keskustaan. Myös poliisiasema sijaitsee Mikkelin keskustassa, toteaa lastensuojelun palvelupäällikkö Johanna Will-Orava Essotesta.

Nuorten vastaanottokoti Havurinne on seitsemänpaikkainen lastensuojelulaitos. Havurinteen perustehtävänä on vastata lastensuojelun akuutista ympärivuorokautisesta vastaanottopäivystyksestä, nuorten hoidosta ja kuntoutuksesta sekä selvittää, arvioida ja tukea sinne sijoitetun nuoren ja hänen perheensä tilannetta.

Havurinne tarjoaa lyhytaikaista sijoitusta alle 18-vuotiaille nuorille. Yleensä sijoitusaika on 1-5 kuukautta, tavoitteena on lapsen kotiutuminen.

Turvakoti on puolestaan ympärivuorokautinen kriisityön yksikkö, joka palvelee Essoten aluetta sekä laajemmin myös Etelä-Savon kuntia. Lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokenut yksittäinen henkilö tai perhe voi mennä turvakotiin oma-aloitteisesti tai jonkun viranomaisen tai muun tahon ohjaamana. Mikkelin turvakodissa on seitsemän perhepaikkaa.

Lue lisää

Lisätietoja

Johanna Will-Orava
Palvelupäällikkö, lastensuojelu
Essote
johanna.will-orava [at] essote.fi
044 794 2393

Veli Matti Thure
Tila- ja tukipalvelujohtaja, Essote
velimatti.thure [at] essote.fi
044 351 9658