Kyyhkylä Oy:n osakkeiden tai toiminnan siirtymisen valmistelusta Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymälle on solmittu aiesopimus.

Kuntayhtymän hallitus keskusteli asiasta ensimmäisen kerran kokouksessaan 26.4.

– Pyrimme löytämään ratkaisuja kuntoutuksen ja laajenevien vanhus- ja vammaispalvelujen tarpeisiin sekä alan erityisosaamisen turvaamiseksi, perustelee kauppa-aikeita kuntayhtymän johtaja Risto Kortelainen Essotesta.

Neuvottelujen alla on Mikkelissä Kyyhkylässä sijaitseva kuntoutuskeskus ja kuntoutussairaala, jossa toimii nykyisin kolme Essoten osastoa ja yhtiön toimintoja. Kyyhkylän kartanon toiminnot eivät kuulu neuvottelujen piiriin ja niitä pyörittää eri yhtiö.

Essotelta tiloissa sijaitsee vanhus- ja vammaispalvelujen jaksohoito-osasto sekä kuntoutuspalvelujen lähikuntoutusosasto ja vaativan kuntoutuksen osasto.

– Yhtiön puolelta haemme uusilla järjestelyillä kumppania turvataksemme toimintamme jatkossakin sote-ratkaisuja odotellessa. Haluamme varmistaa kuntoutusosaaminen säilymisen alueella, kertoo Kyyhkylä Oy:n toimitusjohtaja Riitta Smolander.

Kyyhkylä Oy:llä on tiloissa palveluasumista ja kuntoutusta: yksi tehostetun palveluasumisen 18-paikkainen yksikkö, 30-paikkainen kuntoutusosasto (sotainvalideille ja muille veteraaneille, Kelan lähettämille kuntoutujille jne.) ja avohoitoyksikkö, jonne kuka tahansa voi hakeutua.

Aiesopimuksen mukaisesti yhtiössä tehdään taloudellisia selvityksiä ja haarukoidaan erilaisia vaihtoehtoja toimintojen sovittamiseksi yhteen. Tämän jälkeen Essote tulee antamaan hinta-arvion osakekaupasta ja liiketoimintakaupasta. Päätöksiä kaupoista tai muista ratkaisuista tehdään tämän jälkeen.

Aiesopimus sisältää osakekaupan lisäksi myös mahdollisuuden yhteistyön laajentamiseen ilman osakekauppaa. Kyyhkylä Oy:n omistaa kokonaan Kyyhkylä-säätiö, jonka taustayhteisöjä ovat Sotainvalidien Veljesliitto ja Mikkelin kaupunki.

Säätiön hallituksen puheenjohtaja Markku Honkasalo toivoo järjestelyjen varmistavan yhtiön toiminnan jatkumisen myös tulevaisuudessa.

Lisätietoja

Risto Kortelainen
Kuntayhtymän johtaja, Essote
risto.kortelainen [at] essote.fi
050 522 8677

Riitta Smolander
Toimitusjohtaja
Kyyhkylä Oy
riitta.smolander [at] kyyhkyla.fi
040 042 0834