Sotaveteraaneille tarjotaan taksikortit Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) alueella.

Korteille ladataan tietty summa, jonka puitteissa sotaveteraanit voivat matkustaa taksilla. Saattaja saa olla matkalla mukana.

Matkojen rahoitus tulee Valtiokonttorin varoista Essoten kautta. Korttien teknisen toteutuksen järjestää Mikkelin Ulataksi Oy.

Taksikortti on osa Essoten veteraanien kotiin vietäviä palveluja, joita ovat muun muassa turvapalvelu, ateriapalvelu, siivous ja asiointiapu. Taksikorttiin ovat oikeutettuna kaikki kotona ja kevyen palveluasumisen piirissä olevat tunnuksen omaavat veteraanit.

Maksukortit postitetaan joulukuun alussa, jotta ne ovat veteraanien käytössä itsenäisyyspäivään mennessä.

– Taksilla liikkumisen mahdollisuus tuottaa veteraaneille hyvää mieltä ja on yksi tapa tukea heidän kotona selviytymistään entistä pidempään, kertoo palveluohjauksen esimies Sari Kärkkäinen Essotesta.

Mikkelin Ulataksi Oy tuottaa maksukortit Essotelle veteraanien käyttöön veloituksetta. Yhteensä matkakortin saa yli 80 veteraania Kangasniemeltä, Mikkelistä, Mäntyharjulta, Puumalasta ja Pertunmaalta.

– Haluamme näin osaltaan kunnioittaa Suomen 100-vuotisjuhlavuotta ja veteraanien tekemää arvokasta työtä. He odottavatkin jo innolla, että pääsevät muun muassa jouluostoksille ja kyläilemään, kertoo Mari Martikainen Mikkelin Ulataksi Oy:stä.
Lisätietoja

Sari Kärkkäinen
Palveluohjauksen esimies
Vanhus- ja vammaispalvelut, Essote
sari.karkkainen [at] essote.fi
044 794 4508

Mari Martikainen
Markkinointi- ja suhdetoimintakoordinaattori
Mikkelin Ulataksi Oy
mari.martikainen [at] taksimikkeli.fi
044 0757 060