Ikäihmisten perhekoti on jouduttu evakuoimaan talvimyrskyn aiheuttaman sähkökatkon takia Pertunmaalla Etelä-Savossa.

Ruuhilammen ammatillisen perhekodin sähköt katkesivat tiistaina 1.1. klo 12.58. Katko aiheutti ongelmia muun muassa vesihuoltoon ja lämmitykseen.

Sähkökatkon ennakoitiin kestävän ainakin keskiviikkoaamuun 2.1., jonka johdosta evakuointi käynnistyi klo 19 tienoilla.

– Perhekodin tilat alkoivat viilentyä. Teimme evakuointipäätöksen yhdessä päivystävän palomestarin kanssa. Pertunmaan tukikotiyhdistys tarjoaa perhekodille väistötilat Pertunmaan keskustan palvelukylästä, jossa on tarjolla myös Essoten palveluja. Meillä oli hyvin aikaa valmistautua ja kaikki on sujunut hyvin, kertoo Esssoten palvelupäällikkö Maija Loponen.

Väistötiloja tarvitsi kuusi asiakasta ja seitsemäs asiakas meni omaisten luo kotiin. Palvelukodin asiakkaat ovat viime kädessä Essote-kuntayhtymän asiakkaita, joten kuntayhtymän työntekijät auttoivat evakuoinnissa yhdessä Pertunmaan vapaapalokunnan kanssa.

Essote tarjoaa tilapäispatjat ja Ruuhilammen henkilökunta tekee väliaikaisesti työtään palvelukylän kerhohuoneella. Loposen mukaan tila soveltuu hyvin lyhytaikaiseen evakuointiin, koska siellä on oma keittiö.

Perhehoidolla tarkoitetaan henkilön hoidon ja huolenpidon järjestämistä hänen kotinsa ulkopuolella perhekodissa. Perhekodit voivat olla joko hoitajien omia koteja tai ammatillisia perhekoteja.

Lue lisää Ruuhilammen perhekodista

Lue lisää ikäihmisten perhehoidosta

Lisätietoja

Maija Loponen
Palvelupäällikkö
Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
maija.loponen [at] essote.fi
050 389 5558

Henrik Sanmark
Toimitusjohtaja
Ruuhilammen perhekoti
040 357 6814