Vanhus- ja vammaispalvelujen lääkäripalvelut kilpailutetaan koko Essoten seitsemän kunnan alueella. Näin päätti Essoten hallitus (12.8.).

Hankinnan arvioitu arvo noin kaksi miljoonaa euroa vuodessa ja sopimuskaudella noin kuusi miljoonaa euroa. Kustannusvaikutukset tarkentuvat, kun tarjoukset saadaan.

Virkalääkäreiden palkkakustannukset säästyvät. Kustannusten kasvu verrattuna vuoden 2021 talousarvioon on noin 1,5 miljoonaa euroa vuodessa.

Kilpailutuksen taustalla on, että vanhus- ja vammaispalvelujen lääkäripalvelut Mikkelin kaupungin taajama-alueelle on jo hankittu ostopalveluna vuodesta 2019 lähtien. Sopimuksen optiovuosi päättyy tämän vuoden lopussa.

– Samalla luodaan yhtenäinen lääkäripalvelujen toimintamalli vanhus- ja vammaispalvelujen kotihoitoon sekä ikäihmisten palveluasumiseen koko Essoten alueelle. Aiemmin Essoten omat lääkärit ovat hoitaneet Mikkelin ulkopuoliset kotihoitoalueet ja palveluasumisen yksiköt, kertoo vanhus- ja vammaispalvelujen palvelupäällikkö Niina Helminen.

Mukana on myös yksityisten palveluntuottajien palveluasumisen yksiköt.

Päätöksenteon perusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus, jossa hinnan osuus 70 prosenttia ja laadun 30. Lääkäreiltä edellytetään vähintään kolmen vuoden työkokemus vanhuspotilaiden hoidosta. Laatutekijöitä ovat geriatrian erikoislääkärin tai yleislääketieteen erikoislääkärin pätevyys ja työkokemus elämän loppuvaiheen hoitamisesta/palliatiivinen erityispätevyys.

Tarjoukset pyydetään alueittain:
Alue 1: Hirvensalmi, Mäntyharju, Pertunmaa
Alue 2: Juva, Puumala
Alue 3: Kangasniemi
Alue 4: Mikkeli (sis. Haukivuori, Ristiina-Suomenniemi, Anttola).

Lue lisää

Essote perii takaisin liikaa palautettua kalliin hoidon tasausta

Essote ennätti palauttaa kesäkuussa jäsenkunnilleen vuoden 2020 kalliin hoidon tasausmaksuja noin 713 000 euroa. Sen jälkeen huomattiin, että seitsemän henkilön hoidon kustannukset puuttuivat aiemmista luvuista.

Kuntayhtymän hallitus päätti esittää valtuustolle, että kunnilta peritään syyskuun lopussa aiemmin niille liikaa annettua palautusta takaisin noin 394 000 euroa.

Kalliin hoidon rahaston oikaisulla ei ole tulosvaikutusta vuodelle 2020.

Lue lisää

Lue koko esityslista täältä

Lisätietoja

Risto Kortelainen
Kuntayhtymän johtaja
Essote
risto.kortelainen [at] essote.fi
050 522 8677

Niina Helminen
Palvelupäällikkö
Vanhus- ja vammaispalvelut
niina.helminen [at] essote.fi
044 794 4002

Vesa Vestala
Talousjohtaja
vesa.vestala [at] essote.fi
044 351 2540