Essote ja sen seitsemän jäsenkuntaa Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa ja Puumala kuuluvat FINETRY-palvelun piiriin.

Essote on liittynyt maahantuloa ja siihen liittyvää koronatestausta helpottavaan digitaaliseen palveluun, Finentryyn.

–  Maahantulijat saavat ohjeistusta ja voivat varata suoraan koronatestiajan Mikkeliin, ei Essoten alueen muihin kuntiin. Maahan saapuvat henkilöt työllistävät Essoten terveyspalveluja tällä hetkellä paljon. Finentryn kautta pyrimme vähentämään myös osan maahantuloon liittyvästä työstämme, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Essoten alueelle tuleville ja palaaville Finentryn käyttö helpottaa erityisesti koronatestiin hakeutumista. Viikonlopun aikana Essoten alueelta löytyi matkustukseen liittyviä koronatartuntoja.

Finentryn tarkoituksena on sujuvoittaa Suomeen saapumista koronapandemian aikana. Palvelu arvioi koronaviruksen leviämisen riskiä, minkä perusteella matkustaja saa tietoa ja toimintaohjeet koronavirustestauksiin ja omaehtoiseen karanteeniin liittyen.

Palvelusta saa apua maahantuloon ja koronatestaukseen kahdeksalla kielellä. Finentryssä voi esimerkiksi:

  • varata ajan Suomessa tehtävään koronavirustestiin
  • saada tekstiviestillä ohjeet testiin saapumiseen
  • saada tekstiviestin koronavirustestin tuloksesta

Finentry on suunniteltu yhteistyössä terveys- ja turvallisuusviranomaisten sekä liikennöitsijöiden kanssa. Palvelun teknisenä tuottajana toimii Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS).

Suomi rajoittaa maahantuloa lähes kaikista maista. Maahantulon rajoitukset ovat tällä hetkellä välttämättömiä pandemian leviämisen hidastamiseksi. Maahantulon rajoitukset ovat voimassa 27.6.2021 asti.

Koronaviruspandemiasta johtuen maailmanlaajuinen matkustamista koskeva yleissuositus on välttää tarpeetonta matkustamista.

Jokaisella on kuitenkin oikeus lähteä Suomesta, ellei oikeutta ole lailla rajoitettu. Suomen kansalaisilla ja Suomessa pysyvästi asuvilla on myös aina oikeus palata Suomeen.

Lue lisää Finentrystä täältä.

Kirjaudu Finentryyn täällä

Lue lisää maahantulosta Valtioneuvoston sivulta täältä.

Lisätietoja

Santeri Seppälä
Terveyspalvelujen johtaja
Essote
santeri.seppala [at] essote.fi 
040 359 6934