Koronaepidemian hoidossa erityisesti ansioituneita on palkittu Essotessa käsimitaleilla ja kunniakirjoilla, kolmessa juhlavassa ja hieman vakavassakin tilaisuudessa.

Sanna Viljala, Heidi Nikkinen, Laura Siitari ja Kirsi Pöyry kuuntelevat puheita.

Mitalit ja kunniakirjat jaettiin korona-ajan turvallisuusohjeet huomioiden Mikkelin keskussairaalan Perhetalon aulassa. Palkintojen ojentamisesta ja halauksista jouduttiin tällä kertaa pidättäytymään.

Käsimitalien taustalla on Hand Medal Project. Se on alun perin maailmanlaajuinen korualan tekijöiden hanke, joka syntyi taiteilijoiden Iris Eichenbergin (USA) ja Jimena Riosin (Argentiina) aloitteesta.

Projektilla Eichenberg ja Rios halusivat osoittaa kiitollisuutta terveysalan työntekijöille arvokkaasta työstä Covid-19 pandemian aikana.

– Saimme Hand Medal -projektista Essoteen 24 uniikkia käsintehtyä mitalia. Se oli sinänsä hyvä määrä, vaikkakaan koskaan ei tule olemaan tarpeeksi mitaleja ja kiitoksen sanoja. Toivottavasti nämä pienet muistamiset auttavat edelleen jaksamaan vaativassa pandemiatyössä. Nämä 24 mitalinsaajaa liittyvät maailmanlaajuiseen 70 000 palkitun ammattilaisen verkostoon, mikä osaltaan lähentää kaikkia koronatyössä uurastavia ympäri maailman, toteaa kehittämisjohtaja Pirjo Syväoja.

Käsimitalit ovat ainutlaatuista käsityötä.

Käsimitalin saivat (yksiköt ja nimet aakkosjärjestyksessä):

Perhe- ja sosiaalipalvelut: Elisa Honkanen, Lauri Silvonen

Päivystys: Anniina Laurema, Elena Laine, Lea Maczulskij, Niina Nikula, Sanna Viljala

Sairaalapalvelut: Essi Ahapainen, Marika Bäckman, Merja Kukkonen, Jukka Nyyssönen, Annika Rahkola, Seija-Liisa Ruhanen

Suun terveydenhuolto: Essi Huttunen, Eevastiina Pekansaari, Jenni Tarvainen, Jenny Vilén

Tartuntatautihoitajat: Marika Lyytikäinen, Heidi Nikkinen, Laura Siitari

Tila- ja tukipalvelut: Maarit Moilanen, Marita Mäkitalo, Kirsi Pöyry

Viestintä: Taru Juntunen

Yksi kunniakirjalla palkituista on pandemiapäällikkö Hans Gärdström. Perässä seuraa terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Kunniakirjan saivat:

Hans Gärdström, Niina Helminen, Jari Kankaanpää, Janne Kuusela, Annika Kuva, Johanna Puhakka, Santeri Seppälä, Jouni Vauhkonen, Päivi Ylönen

Lue lisää Hand Medal -projektista tästä ja tästä.

Lisätietoja

Pirjo Syväoja
Kehittämisjohtaja
Essote
pirjo.syvaoja [at] essote.fi
040 359 6749