Essote muokkaa yhteydenpitoa jäsenkuntiensa kanssa uudelle, strategisemmalle pohjalle. Keskeisiä yhteistyön ja yhteydenpidon foorumeja ovat jatkossa kuntajohtajien neuvottelukunta ja kuntayhtymän poliittiset elimet.

Uusi kuntasuhde järjestetään pitkälti sopimuspohjalta. Jokaisen jäsenkunnan kanssa tehdään palvelusopimus, jossa määritellään kunnalle tarjottavat palvelut. Samalla aiempi kuntakummiverkosto lakkautetaan.

– Teemme palvelusopimukset, joiden toteutumisesta ja muutoksista käydään kuntien kanssa keskustelua. Tiedot toimitetaan kootusti, yhdenmukaisesti, yhtäaikaisesti ja saman sisältöisinä eli pääsemme hajautuneesta mallista pois. Saamme näin ollen yhtenäistä ja yhdenmukaista informaatiota kuntiin, perustelee kuntayhtymän johtaja Risto Kortelainen.

Kuntayhtymä on vähentänyt vastuualueidensa määrän kolmeen. Niiden kolme vastuualuejohtajaa ottavat myös aiempaa enemmän vastuuta toimialansa kuntakohtaisesta informoimisesta: terveyspalvelujen vt. johtaja Santeri Seppälä, vanhus- ja vammaispalvelujen johtaja Niina Kaukonen ja perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Satu Auvinen.

Kuntayhteistyössä työskentelevät myös muutosjohtaja Sami Sipilä, talousjohtaja Vesa Vestala, hallintojohtaja Pasi Marjakangas ja kuntayhtymän johtaja.

– Olemme käyneet kunnissa erilaisissa tilaisuuksissa hyvin ahkerasti kertomassa muutoksistamme ja olemme toki edelleen käytettävissä. Uusi menettelytapa luo sopimusten kautta selkeän toimintamallin yhteistyölle ja yhtenäistää viestintäämme, Kortelainen sanoo.

Lisätietoja

Risto Kortelainen
Kuntayhtymän johtaja
Essote
risto.kortelainen [at] essote.fi
050 522 8677