Perusterveydenhuollon vastaanottojen johtamista vahvistetaan Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä (Essote).  Vastaanottotoiminta jaetaan kolmeen ylilääkäreiden johtamaan alueeseen ja heitä tukevat osastonhoitajat, joiden määrää lisätään.

– Essoten perustamisvaiheessa vastaanottojen johtamistyön osuus jäi selvästi liian vähäiselle huomiolle. Esimiehille tuli todella suuria alaisten määriä. Jaamme vastuuta nyt tasaisemmin, perustelee muutosta Essoten johtaja Risto Kortelainen.

Koko vastaanottoalueen johtajana on aloittanut (20.3.) perusterveydenhuollon yksikön johtaja, ylilääkäri Jarmo Lappalainen. Lappalainen on tähän asti johtanut Essoten kehittämisyksikköä.

Lappalaisen päätehtävä tulee olemaan sote-uudistuksen keskeisimmän asian, perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon rajojen hälventäminen.

– Mikkelissä yhteiset tilat antavat erinomaiset mahdollisuudet pitkälle erikoistuneiden lääkäreiden nopeisiin konsultaatioihin. Nyt kokeilussa olevien etävastaanottojen kautta pystymme viemään ne tulevaisuudessa pitkälti myös kaikille hyvinvointiasemille ja -keskuksiin. Asiakkaamme saavat jatkossa hoitoa aiempaa aikaisemmassa vaiheessa, Kortelainen arvioi.

Essoten alueen pienillä paikkakunnilla sijaitsevien hyvinvointiasemien (Pertunmaa, Puumala, Hirvensalmi, Anttola, Haukivuori, Ristiina, Suomenniemi) vastaanottoja johtaa ylilääkäri Hans Gärdström. Gärdströmin tehtävät suuntautuvat myös tulevaisuuden kannalta tärkeisiin maakuntauudistuksen sote-keskuspilotteihin ja kansanterveystyöhön.

Keskisuurteen hyvinvointikeskusten (Juva, Mäntyharju Kangasniemi) työtä vetää ylilääkäri Eeva Björkstedt.

Mikkelin hyvinvointikeskuksen yleislääketieteen vastaanottojen eli entisten Pankalammen vastaanottojen ylilääkäriehdokkaan kanssa neuvottelut ovat loppusuoralla ja nimitys vahvistunee lähipäivinä. Nämä vastaanotot sijaitsevat keskussairaalan G- ja E-osissa.

 

– Lisäämällä kokeneiden lääkäreiden avulla johtamista voimme paremmin vastata lääkäripulaan ja erityisesti rekrytointeihin. Haemme voimaa vastaanottotoimintaan. Nyt nimetyt johtajat ottavat myös potilaita vastaan, painottaa terveyspalvelujen johtaja Jarmo J. Koski.

Lisätietoja

Risto Kortelainen
Johtaja, Essote
risto.kortelainen [at] essote.fi
050 522 8677

Jarmo J. Koski
Terveyspalvelujen johtaja, Essote
jarmo.koski [at] essote.fi
044 351 2541