Etelä-Savon sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän (ESSOTE) johtajaksi on valittu Jyväskylän vanhuspalvelujen palvelujohtaja Risto Kortelainen.

Kuntayhtymän valtuusto valitsi (12.5.) Kortelaisen yksimielisesti.

– Yksimielinen valinta on paras mahdollinen lähtökohta uudelle johtajalle, kiitteli valtuuston puheenjohtaja Pirkko Valtola (kok).

kortelainenristo1
Kuntayhtymän hallitus ja valtuusto esittivät Risto Kortelaista johtajaksi yksimielisesti.

Aiemmin myös kuntayhtymän hallitus päätti esittää Kortelaista yksimielisesti. Valtuuston kokouksessa kiitosta jakoikin myös hallituksen puheenjohtaja Elisa Hänninen (kesk).

– Laiva tarvitsee kapteenia, Hänninen tiivisti.

Kortelainen on aiemmin työskennellyt mm. valtiovarainministeriön kuntajakoselvittäjänä ja Jyväskylän muutosjohtajana uuden kaupungin yhdistymisen yhteydessä

Hallitus jatkoi uuden kuntayhtymän muiden virkojen täyttämistä valitsemalla kuntoutuksen vastuualueen johtajaksi sairaanhoitopiirin fysiatrian ylilääkäri Riikka Juhakosken.

Kuntayhtymä työllistää noin 3100 sote-ammattilaista ja liikevaihto on 300 miljoonan euron yläpuolella. Jäsenkunnissa on yhteensä noin 103 000 asukasta. Toiminta varaudutaan viemään osaksi Etelä-Savon maakuntaa, kun sitä koskeva laki tulee voimaan.

Lisätietoja

Pirkko Valtola
valtuuston puheenjohtaja
pirkko.valtola@estt.fi
044 794 4683

Elisa Hänninen
hallituksen puheenjohtaja
elisa.hanninen@juva.fi
0400 255199

Jouko Luukkonen
muutosjohtaja
jouko.luukkonen@mikkeli.fi
045 189 3138