Entisen Anttilan tavaratalon toisen kerroksen tilat Mikkelissä siirtyvät Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) käyttöön. Essote vuokraa Suur-Savon Osuuspankilta noin 2300 neliön tilat ikäihmisten, vammaisten ja omaishoitoperheiden palvelujen monitoimijakeskukselle Mikkelin torin laidalta.

Keskuksessa tulevat toimimaan vuoden 2018 alkupuolelta lähtien muun muassa vanhus- ja vammaispalvelun kotihoidon lääkäreiden, sairaanhoitajien ja palveluohjaajien vastaanottotoimintaa ja matalan kynnyksen palveluohjausta sekä muiden palvelujen lisäksi yhdistyksiä, yrityksiä ja järjestöjä. Monitoimijakeskukseen aletaan kulkea vuoden 2018 alkupuolelta lähtien entisistä Anttilan ovista torin puolelta ja Hallituskadulta.

– Torin laidan palveluihin on helppo tulla. Kuljemme keskuksen kehittämisessä maan kärkijoukoissa ja se tulee varmasti kiinnostamaan laajasti. Vastaavaa toimintaa on muullakin, mutta pienimuotoisempana. Tähän yhdistetään valtakunnan kärkihankkeen jalkauttamista myös eli omais- ja perhehoitokeskuksen toimintaa ja voimavarat yhdistäen tehdään työtä saman katon alla kumppanina asiakaslähtöisesti, kertoo Essoten vanhus- ja vammaispalvelujen johtaja Niina Kaukonen.

Monitoimijakeskus tarjoaa erityisesti matalan kynnyksen ennaltaehkäiseviä palveluita muun muassa omaishoitoperheille, vammaisille ja ikäihmisille. Keskus toimii verkostoperiaatteella, eli siihen kuuluu myös ympäristökunnissa tarjottavat vastaavanlaiset lähipalvelut.

– Keskuksessa kehitetään myös ns. liikkuvia palveluja, joilla tarkoitetaan sitä, että esim. sairaanhoitajan vastaanottoa ja palveluohjausta järjestetään myös haja-asutusalueille lähelle kuntalaisia, kertoo OSSI- hankkeen päällikkö Jaana Koinsaari.

– Monitoimijakeskus on toiminut työnimellä OSSI-keskus sen taustalla olevan kärkihankkeen mukaisesti. Tulemme kuitenkin järjestämään syksyn aikana nimikilpailun, Kaukonen ja Koinsaari lupaavat.

Suur-Savon Osuuspankin hallintojohtaja Mikko Antikainen on tyytyväinen tehtyyn sopimukseen.

– Essote on merkittävä, vakaa vuokralainen. Uskomme, että nyt solmittu sopimus tulee lisäämään myös muiden Anttilalta jääneiden tilojen kysyntää, Antikainen toteaa.

Lisätietoja

Mikko Antikainen
Hallintojohtaja
Suur-Savon Osuuspankki
mikko.antikainen [at] op.fi
010 255 2315

Niina Kaukonen
Vanhus- ja vammaispalvelujen johtaja
Essote
niina.kaukonen [at] essote.fi
044 794 4003

Jaana Koinsaari
Hankepäällikkö
OSSI-hanke, Essote
jaana.koinsaari [at] essote.fi
044 351 2388