Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Essote) yhdistää kaikki Anttolan terveyspalvelunsa palvelukeskukseen. Anttola-talon kaikki tilat vapautuvat kesällä Mikkelin kaupungin käyttöön.

–     Yhdistämisestä tulee moninkertainen hyöty. Asiakkaamme saavat sosiaali- ja terveyspalvelut jatkossa hyvinvointiaseman ajatuksen mukaisesti samasta pisteestä. Kaupunki saa puolestaan tarvitsemansa koulutilat, kertoo Essoten johtaja Risto Kortelainen.

Mikkelin sivistyspalveluissa on pitkään pohdittu Anttola-talon käyttöä koulutiloina, koska kaupunki suunnittelee uuden koulun rakentamista alueelle. Koulun tiloja on jo nyt Anttola-talossa ja uudisrakentamisen laajuus riippuu siitä, kuinka paljon tiloja voidaan saada sieltä koulun käyttöön.

–     Nyt on erinomainen paikka pohtia olemassa olevien tilojen käyttöä ja muunneltavuutta koulun käyttöön, sanoo Mikkelin sivistystoimenjohtaja Virpi Siekkinen.

Hammashoidon palvelut siirtyvät samassa yhteydessä Anttolasta Mikkeliin.

–     Alle 18-vuotiaiden suun ja hampaiden terveystarkastukset hoidetaan lähipalveluna tuomalla kannettava hoitoyksikkö joko koululle tai muihin terveyspalvelujen tiloihin Anttolan palvelukeskukseen, kertoo Essoten Suun terveydenhuoltopalvelujen päällikköTarja Rutkiewicz.

–     Muutoksia aletaan nyt suunnitella ja ne tapahtuvat kesällä, kertoo Essoten sisällä toiminnot vastaanottavan palvelualueen, vanhus- ja vammaispalvelujen johtaja Niina Kaukonen.

 

Lisätietoja

Niina Kaukonen
Vanhus- ja vammaispalvelujen johtaja
Essote
niina.kaukonen@essote.fi
044 794 4003

 

Virpi Siekkinen
Sivistystoimenjohtaja, Mikkeli
virpi.siekkinen@mikkeli.fi
044 794 3000

 

Tarja Rutkiewicz
Suun terveyspalvelujen päällikkö, Essote
tarja.rutkiewicz@essote.fi
044 79 444 00