Yksi Essoten uusista ambulansseista saa itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi poikkeuksellisen värityksen. Koritehdas luovuttaa ambulanssin itsenäisyyspäivänä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän käyttöön.

Ambulanssin väritys säilyy osittain sinivalkoisena pitkälle ensi vuoden kevääseen saakka.

Matkalla omaan talliinsa Mikkeliin, se pysähtyy näytille Puolustusvoimien itsenäisyyspäivän paraatiin Kuopioon. Työt ambulanssi aloittaa tammikuun alussa ja sen väritys säilyy osittain sinivalkoisena pitkälle ensi vuoden kevääseen saakka.

– On hienoa, että Essoten Ensihoito voi näin juhlistaa satavuotiasta Suomea. Kiitämme mainiosta ideasta ja hienosta toteutuksesta, sanoo Ensihoidon ylilääkäri Janne Kuusela.

Ajoneuvon väritys palautetaan aikanaan normaaliksi. Essotelle ei koidu kuluja ambulanssien värivaihdoksista, sillä koritehdas vastaa niistä. Ambulanssien korit toimittaa iisalmelainen Profile Vehicles Oy.

Idea Suomi100-ambulanssista syntyi, kun yhtiön jälkimarkkinoinnista vastaava Ville Repo kysyi, miten yhtiö voisi huomioida 100-vuotiaan Suomen?

Ongelmana oli kuitenkin se, että yleensä ambulanssit ovat keltaisia. Sitten huomattiin, että Essoten ambulanssit olivat pohjaväritykseltään valkoisia. Kävi jopa niin hyvin, että kolmesta Essotelle menevästä ambulanssista yksi oli vielä teippaamatta.

– Auto menee Mikkeliin, Itä-Suomen pääkaupunkiin ja Suomen sotien päämajakaupunkiin. Olemme ylpeitä siitä, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Marko Repo.

Suomi 100 -teema näkyy myös ambulanssin sisätiloissa.

 

Lisätietoja

Janne Kuusela
Ylilääkäri
Ensihoito
janne.kuusela [at] essote.fi
044 351 9608

Marko Repo
Toimitusjohtaja
Profile Vehicles Oy
marko.repo [at] profilevehicles.com
050 065 0955