Kaksi uutta hyvinvoinnin edistämisen toimijaa esittäytyy Stellan Tähtitorilla lauantaina 11.11. klo 10.30-14.00.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) Vesote-hanke ja Saimaa Stadiumin yhteyteen tuleva terveyden edistämisen laboratorio Xamk Active Life Lab kertovat itsestään ja antavat elintapaneuvontaa. Toimijat kehittävät yhteistyössä aiempaa vaikuttavampaa elintapaneuvonnan mallia.

– Pysyvää elintapaohjausta liikunnan, ravinnon ja unen osalta tullaan tarjoamaan jokaisessa Essoten kunnassa 2019 alkaen. Esittäytymispäivän aikana on mahdollista saada pop-up -tyyppisesti maistiainen Vesote-hankkeen elintapaohjauksesta, kertoo Vesote-hankkeen projektipäällikkö Teemu Ripatti Essotesta.

Tilaisuuden aikana elintapaohjaukseen osallistuville asiakkaille tarjotaan myös mahdollisuus maksuttomaan testiasiakkuuteen Xamkin Active Life Labiin, joka on osa Saimaa Stadiumia.

– Xamk Active Life Lab on maaliskuussa 2018 avautuva ainutlaatuinen hyvinvoinnin edistämisen kehittämisympäristö. Verkostomainen tapa toimia ja yhteistyökumppanien merkitys korostuu Xamk Active Life Labin toiminnassa. Nyt käynnistyvä yhteistyö Vesote-hankkeen kanssa on siitä ensimmäisiä esimerkkejä, kertoo tutkimuspäällikkö LitT Arto Pesola.

Elintapaohjauksen asiakkaat ovat laboratorion ensimmäisiä testiasiakkaita. Elintapaohjauksessa oleva asiakas saa laboratorion kautta lisää tietoa omasta edistymisestään elintapaneuvonnan prosessissa. Xamk Active Life Labin ympäristö tulee tarjoamaan viimeisimmän teknologian hyvinvoinnin edistämisen toimenpiteiden vaikuttavuuden arviointiin ja kehittämiseen.

Lisätietoja

Teemu Ripatti
Projektipäällikkö
Vesote-hanke, Essote
teemu.ripatti [at] essote.fi
0403597201

Arto Pesola
Tutkimuspäällikkö, Xamk
arto.pesola [at] xamk.fi
040 641 1504