Ensihoidon ajoneuvojen leasing-sopimukset ovat päättymässä vaiheittain ja viimeiset päättyvät 31.5.2023. Ensihoidossa on valmisteltu suunnitelma uusien leasing-autojen hankinnasta.

Nykyisin ensihoidolla on käytössä 13 yksikköä sekä varalla on kuusi, jotka on lunastettu sopimuskauden päätyttyä omaksi.

Essoten hallitus päätti vuoden viimeisessä kokouksessa (17.12.), että ensihoitopalvelun ajoneuvoja hankitaan vuosien 2021–2024 aikana yhteensä 13 seuraavasti:

vuonna 2021: viisi ambulanssia
vuonna 2022: kuusi ambulanssia ja yksi kenttäjohtoyksikkö
vuonna 2023: yksi ambulanssi.
Ajoneuvojen sopimusaika olisi neljä tai viisi vuotta, joka eritellään tarjouspyynnössä. Kalustoa esitetään hankittavaksi kokonaishankintana, jossa rahoitus-leasing kattaa ajoneuvon alustan, korityön, laitteiston ja välineistön sekä alustaa koskevan huolenpitosopimuksen.

– Nyt kilpailutamme ambulanssien alustan ja korityön. Olemme kierrättäneet osaa ambulanssien kalustosta vuoden 2013 jälkeen hankituista ambulansseista ja nyt ne alkavat tulla käyttöikänsä päähän. Niitä on tarve uusia, kertoo palvelupäällikkö Marko Pylkkänen.

Lue lisää

Hallitus hyväksyi yhteisyrityksen perustamissopimuksen

Kuntayhtymän valtuusto päätti 15.10., että Essote perustaa yhteisen inhouse-osakeyhtiön yhdessä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ja Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen (Siun sote) kuntayhtymien kanssa. Yhtiön perustamiseksi on tehty perustamissopimus, jonka hallitus omalta osaltaan nyt hyväksyi.

Yhtiön hallitukseen kuntayhtymän edustajaksi Esson hallitus nimesi johtajaylilääkäri Jarmo J. Kosken ja muutosjohtaja Sami Sipilän.

Lue lisää

Lue aiempi tiedote yhteisyrityksestä tästä

Hallitus hyväksyi omaishoidon ja perhehoidon palkkioita

Hallitus hyväksyi myös vanhus- ja vammaispalveluiden omaishoidon ja perhehoidon sääntökirjojen palkkiot ja korvaukset vuonna 2021.

Muun muassa perhehoitolain mukaisen hoitopalkkion vähimmäismäärä nousee 826,90 euroon perhehoidossa olevaa henkilöä kohden 1.1.2021 lukien.

Lue lisää täältä

Lue koko esityslista täältä

Lisätietoja

Risto Kortelainen
Kuntayhtymän johtaja
Essote
risto.kortelainen [at] essote.fi
050 522 8677

Sami Sipilä (yhteinen yhtiö)
Muutosjohtaja
sami.sipila [at] essote.fi
044 770 0577

Marko Pylkkänen (ambulanssit)
Palvelupäällikkö
Ensihoito
marko.pylkkanen [at] essote.fi
040 359 6742

Pirjo Ihalainen (omais- ja perhehoidon palkkiot)
Palvelupäällikkö
Vanhus- ja vammaispalvelut
pirjo.ihalainen [at] essote.fi
044 351 6615