Pysäköintitalon sisäänajo tapahtuu osoitteessa Mannerheimintie 28
Mikkelin Sairaalaparkin omistajuus on yksi useista Essotelta Etelä-Savon hyvinvointialueelle siirtyvistä kokonaisuuksista.

Essoten hallitus kokoontui 24. marraskuuta sinetöimään tärkeitä päätöksiä kuntayhtymän yhdistymiseksi Etelä-Savon hyvinvointialueelle. Jo käynnissä olevan palkkaharmonisoinnin lisäksi toinen Essoten henkilöstöä koskeva merkittävä asia on henkilöstön siirtosopimus, jonka hallitus tänään hyväksyi. Sen mukaisesti koko henkilöstö, jolla on palvelussuhde Essoteen vuoden vaihteen yli, siirtyy liikkeenluovutuksella Etelä-Savon hyvinvointialueen, eli Eloisan henkilöstöksi.

– Aivan tarkka siirtyvän henkilöstön määrä selviää joulukuun lopulla, mutta arvion mukaan Essotesta Eloisaan siirtyviä on lähes 4500, hallinto- ja henkilöstöjohtaja Pasi Marjakangas kertoo.

Talousarviomuutokset kirjattu ja tulosennuste päivitetty

Talousjohtaja Vesa Vestala esitteli hallitukselle lokakuun tiedoilla täydennetyn talousraportin. Hallituksen ja valtuuston hyväksymien talousarviomuutosten jälkeen vuoden tulosennuste on noin 0,1 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Edellisten vuosien alijäämä, noin 3,8 miljoonaa euroa laskutetaan kuntayhtymän jäsenkunnilta Essoten viimeisen tilinpäätöksen yhteydessä ensi vuoden helmikuulla.

Vestala kertoi, että taloutta rasittaa yleinen palvelujen ja tarvikkeiden hintatason nousu. Myös koronaepidemian taloudellinen kuormitus on edelleen läsnä, sillä vuoden 2022 tammi-lokakuussa koronatestausta on tehty vain noin 10 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana, vaikka koronatestaussuositusta kavennettiin jo maaliskuun lopussa.

Essoten palkkaharmonisoinnin realisoituminen on edessä vielä joulukuun maksupäivinä.

Sairaalaparkissa käyttämätöntä kapasiteettia

Hallitus päätti siirtää Mikkelin sairaalaparkin pääomalainan takaisinmaksun aloittamista vuoteen 2024. Mikkelin keskussairaalan vieressä sijaitseva pysäköintitalo valmistui keväällä 2017. Sairaalaparkin käyttöaste on kasvanut ennakoitua hitaammin, vaikka pysäköinnin hintataso sairaalaparkissa on jo alan yleistä hintatasoa alhaisempi.

Mielen ja kuntoutuksen talon käyttöönotto sekä Essoten veloituksetta tarjoaman Saksalan kentän pysäköintitilan poistuminen ensi vuonna kiihdyttänevät sairaalaparkin käyttöasteen kasvua.

Sairaalaparkin omistajuus siirtyy ensi vuonna hyvinvointialueuudistuksen myötä Etelä-Savon hyvinvointialueelle.

Kokousasiat esityslistassa