Kuntayhtymien, kaupunkien ja eräiden julkisten yhtiöiden omistaman UNA Oy:n sopimuksia uusitaan Espoon kaupungin irrottauduttua yhtiöstä. UNA Oy on inhouse-periaatteella toimiva koordinoiva ja ohjaava kehitys- ja asiantuntijayhtiö, joka palvelee sote-toimialan yhteistä tietotekniikan kehitystyötä.

Essoten hallitus hyväksyi (22.4.) esitetyt muutokset, joista suurin oli että UNA Oy ostaa yhtiön Espoon kaupungin osakkeet. Essoten omat sopimukset yhtiön kanssa tehdään vuoden loppuun saakka.

– Myös Essotessa on harkittu kuulumista UNA Oy:hyn. Oma asiakas- ja potilastietojärjestelmämme Aster on vasta suunnitteluvaiheessa, jonka jälkeen syksyllä päätämme käyttöönottoprojektiin siirtymisestä. Silloin tarve kuulumisesta UNA:an poistuu ehkä Essoteltakin, arvioi Essoten tietohallintojohtaja Merja Ikäheimonen.

UNA Oy on perustettu 15.12.2017. Yhteistyössä mukana on 20 sairaanhoitopiiriä, yksi maakunta, neljä in-house yhtiötä ja useampi kaupunki.

Lue UNA Oy:sta lisää

Lue lisää

Tilinpäätökseen 2020 tuli teknisiä korjauksia

Essoten Tilintarkastaja oli esittänyt tilipäätökseen 2020 siinä määrin merkittäviä tarkennuksia ja teknisiä korjauksia, että tilinpäätös on perustelua allekirjoittaa uudelleen ennen tilinpäätöksen 2020 hyväksymistä valtuustossa. Hallitus hyväksyi tehdyt muutokset.

Lue lisää

Erityishuollon ohjausryhmä uudistui

Kehitysvammaiselle henkilölle tehdään palvelusuunnitelman lisäksi erityishuolto-ohjelma. Sen tarkoituksena on edistää henkilön suoriutumista päivittäisistä toiminnoista, hänen omintakeista toimeentuloaan ja sopeutumistaan yhteiskuntaan sekä turvata hänen tarvitsemansa hoito ja muu huolenpito.

Erityishuolto-ohjelman hyväksyy erityishuollon johtoryhmä, jonka aiempaan kokoonpanoon oli tullut muutoksia ja hallitus nimesi johtoryhmän uudelleen.

Erityishuollon johtoryhmään kuuluvat jatkossa seuraavat Essoten työntekijät: palvelupäällikkö Jaana Koinsaari, ylilääkäri Hans Gärdström, perhe- ja sosiaalipalvelujohtaja Satu Auvinen, vastaava ylilääkäri Antti Hoberg, vastaava ylilääkäri Marju Asikainen, sosiaalityöntekijä Nina Lukkarinen, päivä- ja työtoiminnan esimies Arja Brotkin ja ylilääkäri Arja Sokka (vara).

Lue lisää

Lue koko esityslista täältä

Lisätietoja

Risto Kortelainen
Kuntayhtymän johtaja
Essote
risto.kortelainen [at] essote.fi
050 522 8677

Vesa Vestala (tilinpäätös)
Talousjohtaja
vesa.vestala [at] essote.fi
044 351 2540

Merja Ikäheimonen (UNA Oy)
Tietohallintojohtaja
merja.ikaheimonen [at] essote.fi
044 351 2513

Jaana Koinsaari
Palvelupäällikkö
Vammaispalvelut
jaana.koinsaari [at] essote.fi
0403596930