Essoten hallitus kokoontui keskiviikkona 21. joulukuuta hybridikokouksena. Hallitus kuuli talousjohtaja Vesa Vestalan esittelemänä kuntayhtymän talousarvioennusteen marraskuun lopun tiedoilla. Tuoreimman ennusteen mukaan tulos olisi reilut neljä miljoonaa euroa ylijäämäinen pääasiassa pienentyneen henkilöstökulujen arvion vuoksi.

Vestala kuitenkin korosti, että lopullinen tulos on selvillä tilinpäätöksessä helmikuulla. Jos kuntayhtymä tekee ylijäämäisen tuloksen, sillä vähennetään jäsenkuntien loppulaskutusta.

Talouden hyvä uutinen on myös se, että käynnissä olevan palkkaharmonisoinnin kulujen arvioinnissa on onnistuttu hyvin. Palkkaharmonisoinnin ensimmäinen erä maksettiin 2.12. kokonaisuudessaan 12,4 miljoonan euron suuruisena.

– Ensimmäinen erä toteutui aivan varauksen mukaisena. Viimeinen harmonisoinnin maksuerä toteutuu 30.12. ja samana päivänä esitellään palkkaharmonisoinnin kustannukset kuluvan vuoden viimeisten palkka-ajojen kirjausten mukaisina valtuustolle, Vestala kertoo.

Palkkaharmonisoinnin kulujen raportoinnin vuoksi Essoten hallitus päätti myös kokoontua vielä kerran, 30. joulukuuta valtuuston kokouksen jälkeen.

Mielen ja kuntoutuksen talon loppuselvitys

Mielen ja kuntoutuksen talo luovutettiin Essotelle 9. joulukuuta ja vihittiin käyttöön viikkoa myöhemmin. Tila- ja tukipalvelujohtaja Veli Matti Thure esitteli hallitukselle rakennusurakan loppuselvitystä. Rakennus valmistui arvioidussa aikataulussa, ja yksiköiden muutot voivat alkaa heti tammikuun alussa jatkuen helmikuulle.

Talouden osalta esillä oli Mielen ja kuntoutuksen talon joulukuun puoleenväliin tarkennettu budjetti ja toteuma, minkä osalta hallitus totesi, että rakennushanke toteutui alle kustannusarvion.

– Julkisen rakentamisen osalta on ainutlaatuista, että hanke valmistuu määräajassa ja alle budjetin, joten on syytä esittää hallituksen puolesta suuret kiitokset rakennusurakassa mukana olleille, puheenjohtaja Arto Seppälä huomautti.

Kokousasiat esityslistassa