Sosiaalityöntekijöiden rekrytointi- ja palkkauskysymykset keskusteluttivat Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) uutta hallitusta ensimmäisessä kokouksessaan (21.9.).

Hallitus linjasi, että sosiaalityöntekijöiden palkkausta tarkistetaan valmistelussa olevan työn vaativuuden arviointiprosessin (TVA) mukaisesti.

Sosiaalityö tuli kunnilta Essotelle vuoden alusta. Erityisesti pulaa on lastensuojelussa, josta puuttuu tällä hetkellä kahdeksan sosiaalityöntekijää.

Essote on toteuttanut lukuisia toimenpiteitä työntekijöiden saamiseksi. Tulossa olevan palkkatason tarkistamisen lisäksi työn tekemisen edellytyksiä on parannettu muun muassa palkkaamalla sosiaaliohjaajia työpareiksi sosiaalityöntekijöille.

Hallitus vastasi myös Puumalan kunnan aloitteeseen, jossa kunta esitti sosiaalityöntekijän palkkaamista koulukuraattorin ja perhetyöntekijän tehtäviin. Hallitus antoi kunnalle selvityksen tilanteesta.

Perhe- ja sosiaalipalveluihin palkataan Puumalaan sosiaalityöntekijä, jonka työaika lisääntyy 80 prosenttiin nykyisestä 50 prosentista. Sosiaalityöntekijän työhön kuuluu myös Puumalan koulukuraattorin tehtävät vuoden 2018 alusta.

Lue lisää

Hallitus nimesi yksilöasioiden jaoston

Hallitus nimesi kuntayhtymän yksilöasioiden jaoston, joka käsittelee muun muassa viranhaltijoiden päätöksistä tehdyt oikaisuvaatimukset yksilöä koskevissa asioissa.

Puheenjohtajaksi hallitus valitsi Aira Kietäväisen (varalla Seija Kuikka) ja varapuheenjohtajaksi Tuula Vornasen (Teijo Ylönen). Jaoston muut jäsenet ovat Mali Soininen (Jaana Lopperi), Markku Pöyry (Antti Kasanen) ja Raimo Leppäkumpu (Risto Salminen).

Mäntyharju kysyi työterveyden kaupasta ja kuntalaskutuksesta

Mäntyharjun kunta oli lähettänyt kysymykset talouden seurannasta, kuntalaskutuksesta ja palvelutuotannon toteutumisesta Mäntyharjun osalta ja Essoten tulkinnasta perussopimuksen toteutumisesta Etelä-Savon Työterveys Oy:n kaupassa. Hallitus vastasi kunnanhallitukselle lähettämällä lausunnon, jonka se oli antanut työterveysyhtiökaupasta hallinto-oikeudelle. Talouskysymyksiin hallitus vastaa myöhemmin.

Katso Mäntyharjun kysymykset

Taloustilanne: Terveyspalveluissa ylitysuhka

Hallitus sai talousjohtaja Vesa Vestalalta selvityksen taloustilanteesta. Suurin menojen ylitysuhka, 1,9 miljoonaa euroa, on terveyspalveluissa. Menojen kasvu johtuu suurelta osin Kuopion yliopistollisen sairaalan lisääntyneestä laskutuksesta.

Muiden vastuualueiden budjetit ja suurin menoerä, henkilöstökulut, ovat pysyneet talousarviossa tai alittaneet menonsa. Kokonaisuudessaan ylitysuhka on noin 0,5 miljoonaa euroa.

Talouden tasapainottamiseksi on käynnistetty terveyspalveluissa lukuisia toimenpiteitä, muun muassa lääkevarastoa pienennetään ja muitakin hankintoja siirretään ensi vuodelle.

Lue lisää

Sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain mukaisten kuljetusten kilpailutus alkaa

Mikkelin, Hirvensalmen ja Puumalan sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain mukaisten kuljetusten sopimukset päättyvät vuoden lopussa. Tämän johdosta useat Essoten alueen kunnista Hirvensalmi, Mikkeli, Pertunmaa ja Puumala sekä Pieksämäki ja Rantasalmi kilpailuttavat yhdessä kuljetukset.

Essoten hallitus hyväksyi kilpailutuksen perusteet omalta osaltaan ja linjasi, että Mikkelin Kyytineuvon laajentamismahdollisuuksien arviointi koko Essoten alueella sisällytetään hankintaan. Hankinnasta päättää Mikkelin kaupunginhallitus. Kuljetukset ovat Essoten perussopimuksen mukaisesti kuntien vastuulla.

Lue lisää

Katso koko esityslista

 

Lisätietoja

Risto Kortelainen
Johtaja, Essote
risto.kortelainen [at] essote.fi
050 522 8677

Satu Auvinen (sosiaalityöntekijöiden tilanne)
Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja
satu.auvinen [at] essote.fi
044 351 2302

Jarmo J. Koski (terveyspalvelujen tilanne)
Terveyspalvelujen johtaja
jarmo.koski [at] essote.fi
0443512541

Vesa Vestala (taloustilanne)
Talousjohtaja, Essote
vesa.vestala [at] essote.fi
044 351 2540

Timo Talo (kuljetusten kilpailutus)
Hankintapäällikkö, Essote
timo.talo [at] essote.fi
044 794 4006