Essoten hallitus esittää (3.12.), että koko Itä-Savo tulee mukaan osallistumaan Etelä-Savon hyvinvointialueen valmisteluun ensi vuoden alusta lähtien.

Essote on Etelä-Savon sote-uudistuksen hankehallinnoija. Uudistuksen ohjausryhmä, joka kostuu alueen kuntien ja kuntayhtymien johtavista luottamushenkilöistä ja virkajohdosta, pyysi kuntayhtymää tekemään tämän esityksen. Ohjausryhmän puheenjohtaja on Aira Kietäväinen (kesk.) Juvalta.

–  Olen ilokseni huomannut, että Itä-Savon puolella äänenpainot ovat muuttuneet mahdollistavammaksi kuin aiemmin. Uudistus etenee vauhdilla ja tarvitsee itäsavolaisten asiantuntemuksen mukaan, sanoo Kietäväinen, joka on myös Essoten hallituksen puheenjohtaja.

Kietäväinen tähdentää, että valmistelua tehdään jo laajalla joukolla. Osatoteuttajina ovat Essoten rinnalla alueen kunnat, Vaalijalan kuntayhtymä, Pelastuslaitos, Pieksämäen kaupunki ja maakunnan itäpuoleltakin jo Sulkava ja Rantasalmi.

– Lakien säätämisen jälkeen uudistuksen toimeenpaneva valmistelu alkaa välittömästi, eikä sille ole paljon aikaa. Meillä on kova vauhti päällä. Hyvinvointialueesta tulee silloin itsenäinen oikeushenkilö ja monien tärkeiden asioiden, muun muassa henkilöstölinjausten ja hallintosäännön valmistelu alkaa jo keväällä, muistuttaa kuntayhtymän johtaja Risto Kortelainen.

Lue koko hallituksen esitys täältä

Lue sote-valmistelun ohjausryhmän tiedote (1.12.) täältä

Lisätietoja

Aira Kietäväinen
Essoten hallituksen puheenjohtaja
Ohjausryhmän puheenjohtaja/Sote-uudistus Etelä-Savossa
aira.a.kietavainen [at] gmail.com
050 349 1353

Risto Kortelainen
Kuntayhtymän johtaja/Essote
Etelä-Savon muutosohjelman ohjausryhmän pj.
risto.kortelainen [at] essote.fi
050 522 8677

Sami Sipilä
Muutosjohtaja
Etelä-Savon muutosohjelma
Essote
sami.sipila [at] etela-savo.fi
044 7700 577