Kuuman sairaalan asiat olivat Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) keskeisimmät asiat perjantain (9.12.) kokouksessa.

Kuuman sairaalan arvioi ulkopuolinen konsultti Vamed

Euroopan investointipankki (EIP) vaati Mikkelin keskussairaalan rakennusurakoiden seuraavan vaiheen, Kuuman sairaalan lainojen saannin ehdoksi Kuuman sairaalan ulkopuolista arviointia (auditointi). Arvioinnin teki itävaltalainen konsulttiyhtiö VAMED Standortentwicklung und Engineering GmbH & CO KG.

Kuuma sairaala pitää sisällään erityispalveluiden kuumimman ytimen: ensihoito, päivystys, kotisairaalatoiminta, leikkaustoiminta ja heräämö, tehohoito, vaativa valvonta ja sydänangiotoiminta sekä välinehuolto ja hoitologistiikka.

Johtopäätöksissään Vamed katsoi, että suunnittelu ESPER-hankkeessa on ollut pätevää ja riittävää. Projektin toteuttamiselle ei asetettu mitään ehtoja, mutta konsultti esittää kuutta huomiota ja toimenpidettä vielä harkittavaksi.

Essoten hallitus merkitsi auditoinnin tiedoksi.

Lue koko auditointiraportti täältä (englanniksi)

Kuuman sairaalan ennakoivien töiden urakat päätettiin

Hallitus valitsi Kuuman sairaalan ennakoivien töiden urakoitsijaksi Mikkelin Nostajat Oy:n ja JL-Rakentajan Oy:n. U-rakennus tarvitsee muun muassa perustusten vahvistusta paalutuksin.

Ennakoivien töiden urakoiden kokonaishinta on noin 767 000 euroa.

Kuuman sairaalan urakoitsijat valittiin pääasiassa Etelä-Savosta

Hallitus valitsi myös Kuuman sairaalan rakennusurakoitsijat. Valinta on ehdollinen ja astuu voimaan vasta, kun Essoten valtuusto on tehnyt hankkeen rakentamispäätöksen ja päätös on saanut lainvoiman.

U-rakennuksen laajennuksen ja muutostyön urakoitsijaksi valittiin Lujatalo Oy, teräsrungon toimittajaksi pieksämäkeläinen Normek Oy, putkiurakkaan Star Expert Oy Mikkelistä, ilmanvaihtourakoihin Suomen Talotekniikka Oy Mikkelistä, sähköurakkaan Sioma Oy Savonlinnasta, elementtitoimittajaksi Parma Oy ja Lujabetoni Oy, rakennusautomaation toimittajaksi Honeywell Oy ja vesisumusammutuksen rakentajaksi Marioff Corporation Oy.

Laajennuksen, muutostöiden ja ennakoivien töiden kokonaishinta on noin 25,7 miljoonaa euroa, jos Kuumaan sairaalaan rakennetaan kymmenen leikkaussalia. Kokonaishinta riippuu rakennettavien leikkaussalien määrästä ja saleja voidaan rakentaa kahdeksan tai kymmenen.

Noin 40 prosenttia eli noin 41 miljoonan euron edestä urakoista on nyt päätetty ja ESPER-hanke etenee täsmälleen talousarvionsa mukaisesti.

Yksilöasioiden jaoston jäsenet valittiin

Hallitus valitsi keskuudestaan Essoten yksilöasioiden jaoston viisi jäsentä. Jaosto käsittelee lähinnä viranomaispäätöksistä tulevia valituksia.

Hallitus nimesi puheenjohtajaksi Aira Kietäväisen ja varapuheenjohtajaksi Tuula Vornasen.

Jäsen Henkilökohtainen varajäsen
Aira Kietäväinen kesk. Sari Lantta kesk
Mali Soininen sd Jarkko Turkki kok
Markku Pöyry ps Harri Kivinen ps
Jukka Manninen kesk Sirkka Härkönen sd
Tuula Vornanen sd Teijo Ylönen sd

Esityslistalla olleet Essoten asiakasmaksut siirrettiin seuraavaan kokoukseen.

Lue koko esityslista täältä

 

Lisätietoja

Risto Kortelainen
Johtaja/Essote
risto.kortelainen@essote.fi
050 522 8677

Pirjo Syväoja (Kuuman sairaalan arviointi ja urakat)
Hankejohtaja/ESPER-hanke
pirjo.syvaoja@essote.fi
040 359 6749