Riskiryhmien influenssarokotukset ovat edenneet Essotessa vauhdilla. Rokotuksia on tehty tähän mennessä kaikkiaan noin 15 000 ja ajanvarauksen kautta rokotuksiin on tulossa vielä noin 2 400 henkilöä.

– Riskiryhmiin kuuluvat ovat ottaneet rokotukset todella tosissaan. Kiitän Essoten puolesta siitä. Tällä hetkellä rokotteista on jo niukkuutta. Pystymme tämän hetken tiedon perusteella rokottamaan kaikki tähän mennessä ajanvarauksen tehneet, mutta uusia rokotusaikoja emme voi nyt valitettavasti avata, kertoo Essoten tartuntataudeista vastaava lääkäri Hans Gärdström.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle on vetämässä vielä 2000 kappaleen lisätilaus, joka saataneen joulukuussa.

– Avaamme ajanvarauksen uudelleen heti, kun uuden erän toimitus varmistuu, Gärdström sanoo.

Sairaala-apteekin mukaan koko Essoten alueelle (ml. Pieksämäki ja Vaalijala) influenssarokotteita on saapunut tänä vuonna yhteensä 32 400 kpl. Vuonna 2019 vastaava luku 30 620 kpl.

Apteekki on tänä vuonna jakanut tähän mennessä Essoten omille yksiköille kaikkiaan 27 145 rokotetta. Viime vuonna apteekki jakoi Essoten yksiköille kaikkiaan 26 148 rokotetta.

– Rokotuksia annetaan nyt siis ennätysmäärä. Iso osa rokotuksista tapahtuu myös vastaanottokäyntien yhteydessä ja kotihoidon kautta, Gärdström kertoo.