Suomen Traumahoitajayhdistys ry on nimennyt (18.9.) vuoden 2019 traumahoitajaksi Kirsikka Tynkkysen Essotesta.

Projektipäällikkönä työskentelevä Tynkkynen on koulutukseltaan sairaanhoitaja (ylempi AMK) ja hänellä on laaja kokemus traumapotilaiden hoitotyöstä aina päivystyksestä teho-osastolle. Tynkkynen on myös käynyt Suomen traumatologiyhdistyksen laajan ETC-kurssin (European Trauma Course).

Tynkkynen vastasi myös toukokuussa laajan Toxi Triage -harjoituksen yhteydessä järjestetyn Essoten oman suuronnettomuusharjoituksen keskussairaalan osuuden valmistelusta ja vetämisestä.

– Tynkkynen on omalla toiminnallaan kehittänyt valtavasti traumojen hoitoprosesseja ja muutenkin hoitotyötä Mikkelin keskussairaalassa. Edellytykset Kirsikka Tynkkysenkin työlle antaa tietysti se, että varsinkin kesäisin Mikkelin keskussairaala on Viitostien ja kausiasukkaiden ansiosta yksi maan vilkkaimmista traumasairaaloista, sanoo Esssoten terveyspalvelujen vt. johtaja Santeri Seppälä.

Kirsikka Tynkkynen vetää suuronnettomuusharjoitusta Mikkelin keskussairaalalla.

Palkinnon myöntänyt Suomen Traumahoitajayhdistys ry:n on vuonna 2003 perustettu yhdistys, jonka tavoitteena on edistää jäsentensä välistä yhteistyötä ja parantaa traumapotilaan hoidon kansallisia ja kansainvälisiä edellytyksiä. Tynkkynen on ollut jo vuosia yhdistyksen toiminnassa mukana.

Lisätietoja

Kirsikka Tynkkynen
Projektipäällikkö
Essote
kirsikka.tynkkynen [at] essote.fi
044 351 2291

Santeri Seppälä
Terveyspalvelujen vt. johtaja
Essote
santeri.seppala [at] essote.fi
040 359 6934