Itä-Suomen sanomalehtimiesyhdistys (Issy) myönsi viikonloppuna Lehdistön ystävä -tunnustuksen Essoten koronaviestinnälle.

Palkintopannun luovuttivat Länsi-Savon toimitusosaston edustajina Sanni Haikarainen ja Mikko Kontti. He korostivat, että Essote on hoitanut viestintää muutenkin kuin vain välttämättömimmän kriisiviestinnän verran.

– Essoten viestintä on ollut avuliasta, nopeata, avointa ja luotettavaa. Asiantuntemus on ollut käytettävissä, jos toimittajilla on ollut jotain kysyttävä tai epäselvää.

Kansantajuisuus ja selkeys ovat palvelleet hyvin mediaa ja lukijoita, joiden kiinnostus epidemiaan liittyviä uutisia kohtaa on ollut suurta.

– Lääkäreiden käsialasta on tällä kertaa saanut selvän, kiittelivät tunnustuksen luovuttajat.

Lehdistön ystävä -palkintopannun vastaanottivat viestintäpäällikkö Jouni Vauhkonen, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä ja pandemiapäällikkö Hans Gärdström. Kuva: Jukka Ahdelma

Lehdistön ystäväksi valitaan tavallisesti yksittäinen henkilö. Tänä vuonna yhdistyksen hallitus katsoi, että koronan vastaiseen kamppailuun ja siitä viestintään on ansiokkaasti osallistunut eri tavoin suuri joukko ihmisiä. Yhdistys halusi kohdistaa palkinnon toimintatavalle.

Palkinnon vastaanottivat Issyn vuosikokouksessa Kenkäverossa terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä, pandemiapäällikkö Hans Gärdström ja viestintäpäällikkö Jouni Vauhkonen. He jakoivat tunnustusta eteenpäin ja muistuttivat, että kaikkien kolmen taustalla on asialleen omistautuvia tiimejä, joiden ansiosta myös viestintää on pystytty hoitamaan hyvin.

Itä-Suomen Sanomalehtimiesyhdistys on Suomen Journalistiliiton jäsenyhdistys ja sen toiminta-aluetta ovat Etelä-Savo ja Etelä-Karjala.