Uudistukset Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) perhe- ja sosiaalipalveluissa jatkuvat. Lastensuojelun toimipiste Mikkelissä muuttaa pois kaupungin virastotalolta ja Vuorikadulta.

Lastensuojelu toimii 2. marraskuuta lähtien osoitteessa Jääkärinkatu 10 B. Sinne muutti jo maanantaina 30.10. myös sijais- ja jälkihuoltoyksikkö Pessi Vuorikadulta.

– Muutto keskittää lastensuojelun palvelut yhteen kiinteistöön. Olemme lisäksi saaneet lisää uusia ohjaajia ja perhetyöntekijöitä ja vanhat tilat kävivät ahtaaksi sekä virastotalolla että Vuorikadulla. Olemme myös lähempänä lähellä lasten erityisen tuen palveluja, jotka jo muuttivat aiemmin osoitteeseen Jääkärinkatu 33., perustelee muuttoa Essoten lastensuojelun palvelupäällikkö Johanna Will-Orava.

Lastensuojeluun mennään Mikkelissä jatkossa tästä ovesta.

Jatkossa Jääkärinkadulla sijaitsevat Mikkelin alueen lastensuojelun alkuarviointitiimi, avohuolto, perhetyö, perhekuntoutuksen työntekijät ja sijais- ja jälkihuoltoyksikkö Pessi. Nyt tapahtunut muutto on osalle työntekijöistä väliaikainen sillä osa lastensuojelusta sijoittuu vuonna 2019 Perhetaloon, kun se on valmistunut Mikkelin keskussairaalaan viereen.

– Asiakkaat pääsevät Jääkärinkadun uusiin tiloihin vasta myöhemmin, sillä niiden rakennustyöt ovat kesken, Will-Orava kertoo.

Asiointi lastensuojeluun tapahtuu ajanvarauksella. Voit olla yhteydessä lastensuojelun toimistosihteeriin puh. 044 794 5430.

Akuuteissa lastensuojelun tilanteissa voit soittaa sosiaali- ja kriisipäivystykseen puh. 044 794 2394, josta löytyy myös lastensuojelun ympärivuorokautinen päivystys.

Sijais- ja jälkihuoltoyksikkö Pessin päivystys on ma-pe klo 9-15 numerossa 040 129 4418.

– Meidän tavoittaa myös suorista numeroista, joihin ei ole soittoaikoja. Numerot löytyvät Essoten etusivun kautta Yhteystiedoista. Tarvittaessa voi jättää vastaajaan viestin, Will-Orava kertoo.

 

Lisätietoja

Johanna Will-Orava
Palvelupäällikkö, lastensuojelun ja lapsiperheiden sosiaalityön palvelut
Essote
johanna.will-orava [at] essote.fi
044 794 2393