Sosiaali- ja potilasasiamiehiä on vain yksi joidenkin viikkojen ajan Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä (Essote).

Sosiaali- ja potilasasiamies Taija Liukkonen siirtyi 26.2. toisiin tehtäviin ja asiamiehen tehtäviä hoitaa yksin Irja Tikka.

– Pahoittelemme, jos sosiaali- ja potilasasiamiehen palveluissa ilmenee viiveitä henkilövajauksen johdosta. Palvelut tulevat kuitenkin kevään aikana paranemaan. Uuden henkilön rekrytointi on parhaillaan menossa ja hänen lisäkseen saamme osa-aikaisen henkilön sosiaali- ja potilasasiamiehen tehtäviin, sanoo Essoten hallintojohtaja Pasi Marjakangas.

Sosiaali- ja potilasasiamiehen tehtävänä on neuvoa ja ohjata potilas- ja asiakaslain soveltamiseen liittyvissä asioissa, avustaa tarvittaessa muistutuksen tekemisessä sekä tiedottaa potilaan tai asiakkaan oikeuksista, avustaa potilasta potilasvahinkoon liittyvissä asioissa ja toimia potilaiden tai asiakkaiden oikeuksien edistämiseksi ja toteuttamiseksi.

Sosiaali- ja potilasasiamiehen soittoaika puhelinnumeroon 044 351 2818 on arkisin klo 9 – 14. Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen irja.tikka [at] essote.fi.

Toimisto sijaitsee Mikkelin keskussairaalan huoneessa O1036B, kahvion takana, kokoushuone Muikkua vastapäätä.

Lisätietoja

Pasi Marjakangas
Hallintojohtaja, Essote
pasi.marjakangas [at] essote.fi
044 351 9601

Irja Tikka
Sosiaali- ja potilasasiamies
irja.tikka [at] essote.fi
044 351 2818